Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomessa on raportoitu 56 uutta koronavirustartuntaa – STM: Turvavälivelvoite ei jatkossa koske ulkotiloja

Kahden metrin turvavälivelvoite ei enää jatkossa ulotu ulkotiloihin.

Tartuntatautilain väliaikaisissa pykälissä säädetty lähikontaktin määritelmä koskee jatkossa vain sisätiloja, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö (STM) tiedotteessaan. Muutos tulee voimaan tiistaina 1. kesäkuuta.

Jatkossa lähikontaktilla tarkoitetaan oleskelua sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä muista ihmisistä yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia muiden kanssa.

Muutoksen myötä erilaisten ulkotiloissa järjestettävien tapahtumien ja urheilu- ja liikuntapalvelujen järjestäminen on nykyistä helpompaa, ministeriö toteaa tiedotteessaan.

Lähikontaktin määritelmästä säädetään tartuntatautilain pykälässä 58 d, joka koskee asiakkaille ja osallistujille tarkoitettujen tilojen käytön edellytyksiä koronaepidemian leviämisen estämiseksi.

Vakavin koronatilanne on Keski-Pohjanmaalla

Suomessa on raportoitu 56 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 2 278 tartuntaa, mikä on hieman alle 600 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa pandemian alusta lähtien lähes 92 500.

Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku on Suomessa nyt hieman yli 41 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden kahdessa viikossa. Tätä edeltävällä kahden viikon jaksolla ilmaantuvuusluku oli 51,7.

Vakavin koronatilanne on Keski-Pohjanmaalla, jossa ilmaantuvuusluku on lähes 162. Keski-Pohjanmaan ilmaantuvuusluku on kuitenkin kääntynyt laskuun. Vielä eilen ilmaantuvuusluku oli lähes 219.

Ilmaantuvuusluku on yli sadan myös Kanta-Hämeessä (110,5). Paras tilanne on Lapissa, jossa ilmaantuvuusluku on 4,3.

Sunnuntain jäljiltä rokotteen saaneiden määrät nousivat vain vähän

Koronarokotteen saaneiden määrä on kasvanut sunnuntaista yhteensä noin 2 000 rokoteannoksella.

Toisen annoksen saaneiden määrä on lisääntynyt eilisestä noin 500 henkilöllä. Rokotteen toisen annoksen on saanut 8,7 prosenttia väestöstä eli 484 500 ihmistä.

Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä on lisääntynyt eilisestä noin 1 500 henkilöllä. Koronarokotuksen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa hieman yli 44 prosenttia väestöstä eli noin 2,4 miljoonaa ihmistä.

Perjantain jälkeen kahdeksan uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta

Suomessa on raportoitu perjantain jälkeen kahdeksan uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta. Virukseen liittyviä kuolemia on raportoitu Suomessa nyt yhteensä 956.

Sairaalahoidossa on yhteensä 95 ihmistä, joista 17 on tehohoidossa. Teho-osastolla olevien potilaiden määrä on vähentynyt kolmella perjantain jälkeen. Yhteensä sairaalahoidossa on koronan vuoksi 12 ihmistä vähemmän kuin perjantaina.

Epidemia laantui Etelä-Karjalassa perustasolle

Koronavirusepidemia on siirtynyt Etelä-Karjalassa perustasolle, totesi alueen koronatilannekuvaryhmä kokouksessaan maanantaina. Perustaso on epidemian alin taso.

Tilannekuvaryhmä on suosittanut aluehallintovirastoa purkamaan kaikki voimassa olevat kokoontumisrajoitukset. Myöskään yksityistilaisuuksien osallistujamäärää koskevia suosituksia ei enää pidetä voimassa.

Tilannekuvaryhmä suosittelee työnantajia jatkamaan Etelä-Karjalassa etätyösuositusta elokuun loppuun ja toimielimiä kokoontumaan edelleen pääasiassa etänä.