Anna-Maja Henriksson jatkaa RKP:n johdossa

RKP:n puheenjohtajaksi uudelleen valittu oikeusministeri Anna-Maja Henriksson RKP:n etäyhteyksin pidetyssä puoluekokouksessa. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Anna-Maja Henriksson on odotetusti valittu ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajaksi. Valinta uudelle puheenjohtajakaudelle tehtiin sunnuntaina RKP:n virtuaalisessa puoluekokouksessa.

Pietarsaaresta kotoisin oleva Henriksson on johtanut puoluetta vuodesta 2016. Kiitospuheessaan Henriksson valoi uskoa puolueen kasvuun ja mainitsi kuntavaaliehdokkaita olevan jo useammalla paikkakunnalla kuin koskaan aiemmin.

– Tulevina vuosina me näemme, että RKP on myös sellaisilla paikkakunnilla läsnä, joissa meillä ei vielä tällä kuntavaalikierroksella ole ehdokkaita.

Henriksson toimii tällä hetkellä oikeusministerinä. Ensimmäisen kerran vuonna 2007 eduskuntaan valittu Henriksson on aiemmin toiminut oikeusministerin tehtävässä vuosina 2011–2015.

Puoluekokous valitsi jatkokaudelle myös varapuheenjohtajat Sandra Bergqvistin, Silja Borgarsdottir Sandelinin ja Henrik Wickströmin.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin