Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Marin perheen aamiaisedusta: Käytäntö sama kuin aikaisempien pääministerien kohdalla

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoo STT:lle, että hänen perheensä aamiaisedussa on kyse käytännöstä, joka on ollut sama kuin aikaisempien pääministerien kohdalla.

– Virkamiehet varmasti voivat vastata sitten näihin jatkokysymyksiin. Itse en ole ollut näissä päätösprosesseissa tähän kysymykseen liittyen mukana, Marin kertoi lehdistötilaisuudessa tiistaina.

Iltalehti uutisoi tiistaina Marinin perheelle verovaroista maksetuista elintarvikkeista. IL:n mukaan Marinin perheen käyttöön hankitaan elintarvikkeita noin 300 eurolla kuukaudessa.

Lehden mukaan etu perustuu valtioneuvoston kanslian tulkintaan, jonka mukaan pääministerillä ja tämän kanssa asuvilla on oikeus aamiaistarvikkeisiin ja kylmiin elintarvikkeisiin yöpyessään Kesärannassa.

Iltalehti ei saanut valtioneuvoston kansliasta perusteluja sille, miksi pääministerin aamiaistarpeet katsotaan valtion varoista maksettaviksi. Asiaan liittyvässä ministeripalkkiolaissa ei mainita elintarvikkeita.