Ulkomaalaisille kausityöntekijöille myönnetty yli 10 000 työlupaa

Viime vuonna kausityötodistuksia myönnettiin yhteensä reilut 12000. Kausityöntekijöita kaivataan etenkin maataloudessa. AKSELI MURAJA / LEHTIKUVA

STT

Ulkomaalaisille kausityöntekijöille on myönnetty jo yli 10 000 kausityötodistusta, kertoo Maahanmuuttovirasto. Kausityötodistuksella voi työskennellä Suomessa kolme kuukautta, ja niitä on myönnetty aiempien vuosien tapaan eniten ukrainalaisille työntekijöille.

Kausityöntekijöitä kaivataan etenkin maataloudessa marja- ja vihannessadonkorjuussa.

Maahanmuuttoviraston mukaan se on lisäksi myöntänyt tähän mennessä reilut 800 kausityöntekijän oleskelulupaa, joka vaaditaan silloin, jos työskentely Suomessa kestää yli kolme kuukautta. Sen saaminen vaatii asioimista joko Suomen edustustossa tai Maahanmuuttovirastossa.

– Odotettavissa on, että osa kausityötodistuksella maahan saapuneista sesonkityöntekijöistä hakee poikkeuksellista pidempää kausityöoleskelupaa tänä vuonna Suomessa, koska koronatilanne on vaikuttanut edustustojen toimintaan ulkomailla, kausityölupien tulosalueen johtaja Tutta Tuomainen Maahanmuuttovirastosta sanoo tiedotteessa.

Viime vuonna kausityötodistuksia myönnettiin yhteensä reilut 12 000 ja kausioleskelulupia runsaat 1 300.

Maahanmuuttoviraston mukaan kausityölaki on muuttumassa kesäkuun puolivälissä. Uudistuksen on määrä muun muassa helpottaa kausityöntekijän paluuta aiemmalle työnantajalle tulevina sesonkeina sekä helpottaa kausityöntekijän mahdollisuutta vaihtaa työnantajaa Suomessa.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Virhe | Warkauden Lehti

Virhe

Olemme pahoillamme, mutta sivua avattaessa tapahtui tekninen virhe. Emme tiedä virheen syytä, mutta toivomme, että kyse on jostain hetkellisestä viasta. Suosittelemme jatkamaan selaamista etusivulta.

Anteeksi ylimääräisestä harmista ja mukavampaa päivänjatkoa!