Italian köysirataonnettomuudessa lisää kuolunuhreja, vakavasti loukkaantunut lapsi kuoli sairaalassa

Pohjois-Italiassa sunnuntaina tapahtuneen köysiratavaunun putoamisen kuolonuhrien määrä nousi illalla 14:ään. Illalla menetti henkensä yhdeksänvuotias lapsi, joka oli saanut turmassa vakavat vammat.

Onnettomuudessa olleista oli sunnuntaina illalla hengissä vain viisivuotias lapsi, mutta hänenkin vammansa ovat viranomaisten mukaan vakavat.

Köysiratavaunu putosi maahan Maggiorejärven rannalla Stresan kunnassa Piemonten alueella puolenpäivän jälkeen paikallista aikaa. Vaunu oli onnettomuushetkellä noin sadan metrin päässä Mottarone-vuoren huipulta.

Aluksi viranomaiset kertoivat, onnettomuudessa kuoli yhdeksän ihmistä, mutta uhrimäärä nousi päivän mittaan useaan kertaan.

Italian infrastruktuuri- ja liikenneministeriö ilmoitti, että vaunun putoamisen syy on ilmeisesti köysiradan kaapelin repeämä ja katkeaminen lähellä radan yläosaa.

Suosittu turistikohde

Loukkaantuneet lapset kuljetettiin helikopterilla Torinoon lastensairaalaan, missä toinen heistä menehtyi.

Corriere della Seran tietojen mukaan vaunu oli ollut matkalla järveltä ylös vuorelle, kun se putosi alas lähellä reitin yläosaa.

Matka alhaalta ylös kestää parikymmentä minuuttia, ja nousua on yhteensä 1 500 metriä.

Onnettomuuspaikalta otetuissa kuvissa näkyi vaunun kappaleita metsäisellä alueella jyrkällä rinteellä. Pelastustöitä haittasi medioiden mukaan se, että vaunu putosi alueelle, jonne ei kulje tietä.

Pudonneen vaunun täysi kapasiteetti on viranomaisten mukaan 35 matkustajaa.

Corriere Della Sera kertoi, että vuorikohde on suosittu turistien keskuudessa sekä kesäisin että talvisin. Lehden mukaan sen köysirataa oli remontoitu vuonna 2016, jolloin myös kaapelien kunto tutkittiin perusteellisesti.

Mainos: Warkauden Lehti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut