Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla kirjattu nyt yli miljoona koronakuolemaa – kuolemia eniten Brasiliassa

Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla on kuollut koronavirukseen liittyen yli miljoona ihmistä sitten pandemian alun, kertoo uutistoimisto AFP laskelmiinsa pohjaten.

90 prosenttia kuolemantapauksista on rekisteröity viidessä alueen maassa. Eniten kuolemantapauksia on kirjattu Brasiliassa ja sen jälkeen eniten Meksikossa, Kolumbiassa, Argentiinassa ja Perussa.

Yhteensä alueella on kirjattu yli 31,5 miljoonaa tautitapausta.

Panamerikkalaisen terveysjärjestön (PAHO) johtaja Carissa Etienne sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan, että toiveet pandemian päättymisestä alueella ovat vielä kaukaisia.

Yksi syy tähän on hidas rokotustahti. Alueen väestöstä vasta noin kolme prosenttia on saanut rokotteen.

Pohjois-Amerikassa Yhdysvalloissa rokotustahti on ollut huomattavasti nopeampi, mikä on johtanut tautitapausten selkeään laskuun. Etiennen mukaan Yhdysvaltain rokotekampanja osoittaa rokotteiden tehon, mutta myös sen, että Latinalaisen Amerikan alue tarvitsee rokotteita enemmän.

– (Yhdysvaltain edistys rokotuksissa) alleviivaa sitä, miten äärimmäisen tärkeää on saada rokotetta saataville kaikille alueellamme, hän sanoi.

Brittimatkustajat pakkokaranteeniin Saksassa

Saksa kertoi taas myöhään perjantaina asettavansa kahden viikon pakollisen karanteenin Britanniasta saapuville matkustajille. Karanteeni on pakollinen, vaikka matkustajilla olisi esittää negatiivinen koronatestitulos.

Rajoitus asetetaan Britanniassa levinneen intialaisen koronavirusmuunnoksen vuoksi.

Korjattu klo 18.05: Etelä-Amerikan sijaan on kyse Latinalaisesta Amerikasta.