Viisikymppinen mies salakuvasi seksikumppaneitaan liki vuoden ajan – tuomittiin ehdolliseen salakatselusta

Käräjäoikeus tuomitsi miehen viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

Jecaterina Mantsinen / STT

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi torstaina seksikumppaneitaan salakuvanneen viisikymppisen miehen viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Tuomion mukaan salakatselu kohdistui kolmeen ihmiseen, joiden kanssa miehellä oli seksisuhde vuonna 2019. Tuomiosta ei käy ilmi, mitä sukupuolta uhrit olivat.

Rikokset tapahtuivat miehen kotona Nurmijärvellä. Mies myönsi salakuvaamisen ja syytteen. Hän sanoi, ettei tiennyt toimintansa olevan väärin.

– Hän oli ennen ensimmäistä seksuaaliseen kanssakäymiseen liittynyttä kuvaamiskertaa kysynyt kultakin asianomistajalta lupaa tehdä ”mitä haluaa”. (Hän) on käsittänyt asianomistajien myönteisen vastauksen käsittävän myös kuvaamisluvan.

Mies oli pyytänyt uhreja käyttämään silmälappuja seksin aikana, mikä mahdollisti kuvaamisen. Rikokset tulivat ilmeisesti ilmi, kun uhrien silmälaput olivat valuneet ja he huomasivat kuvaamisen.

Oikeus katsoo, että vaikka miehellä olisikin ollut lupa tehdä "mitä haluaa", hän ei ole voinut olla siinä käsityksessä, että hän saisi toistuvasti useiden kuukausien ajan kuvata seksikumppaneitaan.

Oikeuden mukaan seksin luvaton kuvaaminen on loukkaus, joka kohdistuu yksityisyyden suojan syvimmälle ja intiimeimmälle alueelle.

– Kuvauskertoja on ollut kunkin asianomistajan kohdalla pitkän ajan kuluessa useita ja asianomistajilla on ollut kuvaamisen aikana silmät peitettyinä, mikä seikka korostaa heidän (syytettyä) kohtaan tuntemansa luottamuksen väärinkäyttöä ja siten tekojen moitittavuutta.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin