Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Akkuteknologiayritys Celltech perustaa Tampereelle akkutehtaan

Akkuteknologiayritys Celltech rakentaa Tampereelle teollisuusajoneuvojen akkujärjestelmiin keskittyvän tehtaan. Tehtaan yhteyteen perustetaan myös tuotekehityskeskus.

Celltechin mukaan investointi vastaa teollisuuden kasvavaan sähköistämistarpeeseen. Sarjatuotannon on määrä alkaa ensi vuoden alussa. Ensimmäisten kahden vuoden aikana tehdas tulee työllistämään 50–80 henkilöä.

– Olemme valmistaneet akkuja ja akkujärjestelmiä globaaleille teollisuusasiakkaille yli 30 vuotta. Tampereelle avattava tehdas on vahva lisä Ruotsin ja Kiinan tuotantoyksikköjemme rinnalle, kertoo Celltechin liiketoiminnasta vastaava Kim Nikitin tiedotteessa.

Hänen mukaansa Tampere on hyvä sijaintipaikka huipputeknologian tuotantoon. Yhteistyö paikallisten korkeakoulujen kanssa on alkanut hyvin. Tukea löytyy myös kaupungin taholta.

– Suomesta ja Tampereelta löytyy maailmanluokan osaamista alalle, joka on ottanut parin kuluneen vuoden aikana suuria harppauksia eteenpäin, Nikitin arvioi.

Sähköistyminen välttämättömyys asiakkaille

Celltech keskittyy teollisuuden ajoneuvojen kuten kaivos- ja metsäkoneiden akkuratkaisujen suunnitteluun ja tuotantoon.

– Sähköistyminen ei ole teollisille toimijoille enää tulevaisuudessa siintävä vaihtoehto, vaan tämän hetken välttämättömyys ja merkittävä osa heidän kasvu- ja vastuullisuusstrategiaansa, Nikitin painottaa.

Celltech on nykyään ruotsalaisen Addtechin omistuksessa. Addtech on listattu Tukholman pörssiin.