Traficom irtisanoo enintään 56 henkeä – marraskuussa puhuttiin vielä tuplamäärästä

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom irtisanoo enintään 56 henkeä pitkään kestäneiden yt-neuvottelujen päätteeksi.

Traficom kertoi yt-neuvottelujen alkamisesta marraskuun lopussa. Tuolloin arvioitiin, että henkilöstövähennykset kohdistuisivat enintään 120 henkilöön.

– Neuvottelujen lopputuloksena irtisanomisten määrä saatiin alle puoleen suunnitellusta, enintään 56 henkilöön. Virasto pyrkii edelleen vähentämään suunniteltujen irtisanomisten määrää uudelleensijoittamalla ja -kouluttamalla henkilöstöä, Traficom kirjoittaa tiedotteessaan.

Traficomin mukaan yt-neuvottelut olivat viimesijainen keino ja ehdottoman välttämättömät viraston talouden tasapainottamiseksi.

Viraston mukaan sen toimintaa tehostetaan rakenne- ja tehtävämuutoksilla sekä uusilla toimintatavoilla ja prosessien kehittämisellä. Alueellisten toimipisteiden sijainteihin ei tule muutoksia.

Traficomissa työskentelee vajaat tuhat henkeä 15 paikkakunnalla.

"Ei esitetty taloudellisia tai tuotannollisia perusteita"

Ammattiliitto Pron ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn mielestä Traficomin yt-neuvotteluissa ei esitetty taloudellisia tai tuotannollisia perusteita irtisanomisille. Järjestöjen mukaan Traficomista puuttuu henkilöstösuunnittelu ja osaamisen hallinta.

– Virasto ei ole suostunut hakemaan aidosti henkilöstön asemaa huomioivia ratkaisuja yt-neuvotteluissa ja tämä on tehnyt neuvotteluista vaikeat, Pron pääluottamusmies Aila Järveläinen ja JUKOn varapääluottamusmies Seppo Mäkinen sanovat järjestöjen tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut