Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Presidentti Sauli Niinistö onnitteli äitejä – "Jokainen teistä äideistä on huomioimisen arvoinen"

Presidentti Sauli Niinistö toivotti hyvää äitienpäivää Twitterissä . Videolla pitämässään äitienpäiväpuheessa Niinistö korosti äitiyden merkitystä.

– Jokainen teistä äideistä on huomioimisen arvoinen. Kasvatuksella, tuella ja ymmärryksellä te annatte elämänmittaiset eväät lapsillenne, sanoi Niinistö puheessaan.

Niinistön mukaan äidit rakentavat tulevaisuuden Suomea yhdessä lapsiensa kanssa.

– Se ei ole ihan pieni tehtävä.

Presidentti palkitsee tänä vuonna 29 kasvattajana ansioitunutta äitiä Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalilla kultaristein. Äitienpäivän kunniamerkit jaetaan tänä vuonna 75. kerran.

Puheessaan Niinistö totesi, että palkittavat äidit ovat usein toimineet paitsi omien lastensa myös toisten lasten parhaaksi.

Perinteistä valtakunnallista äitienpäivän juhlaa ei tänään järjestetä. Äitienpäivän kunniamerkkien jako siirtyy koronavirustilanteen vuoksi kuten viime vuonnakin.

Äitien merkkipäivää juhlitaan kansainvälisesti, mutta sen ajankohta vaihtelee maittain. Suomessa äitienpäivää vietetään perinteisesti toukokuun toisena sunnuntaina. Äitienpäivä on virallinen liputuspäivä.