Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtioneuvoston kanslia jatkaa koronaviestinnän yhteensovittamista myös normaalioloissa

Valtioneuvoston kanslia jatkaa koronaviestinnän yhteensovittamista valtioneuvostossa ja valtionhallinnossa normaaliolojen toimivaltuuksin. Pääministeri Sanna Marinin (sd.) allekirjoittama päätös on voimassa elokuun loppuun saakka.

Valtioneuvoston kanslian mukaan ministeriöiden sekä valtionhallinnon virastojen ja muiden yksiköiden on vastedeskin pidettävä valtioneuvoston kanslian viestintäosasto tietoisena koronaviestinnän suunnitelmista ja toimista.

Yhteensovittamisen tukena jatkaa poikkeusolojen aikana asetettu koronaviestinnän strateginen johtoryhmä, jonka puheenjohtaja toimii valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikoski.

– Poikkeusolojen aikana kehitimme viranomaisviestintään toimivia yhteistyömalleja, jotka ovat edelleen tarpeellisia yhteiskunnan avaamisen ja jälleenrakentamisen onnistumiseksi. Tämä päätös varmistaa yhteistyön jatkumisen myös normaalioloissa, sanoo Anttikoski tiedotteessa.

Koronaviestinnän keskittäminen pääministerin alaisuuteen herätti hämmennystä maaliskuussa, kun valmiuslain mukainen koronaviestintä oli keskitetty valtioneuvoston kansliaan.

Ministeriöt kiistivät suiden suitsimisen

Keskittämispäätöstä pidettiin jopa ”sensuuripykälänä”, jonka epäiltiin suitsivan eri ministeriöiden ja laitosten koronaviestintää. Valtionhallinnon koronaviestintää arvosteltiin myös sekavaksi.

Ministeriöiden viestintäjohtajat pitivät maaliskuussa perättöminä arvioita siitä, että käyttöönotettu valmiuslain osa koronaviestinnästä olisi jonkinlainen sensuuripykälä.

Ministeriöiden viestintäjohtajat eivät uskoneet, että valmiuslain mukainen koronaviestinnän keskittäminen valtioneuvoston kanslialle tulisi suuresti muuttamaan ministeriöiden jokapäiväistä viestintätyötä.