Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Lumi- ja räntäsateet jatkuvat, mutta ensi viikolla säässä tapahtuu käännös: luvassa jopa 20 lämpöasteen kelejä

Luminen, räntäinen ja sateinen sää jatkuu ainakin loppuviikkoon, mutta sen jälkeen säässä voi koittaa viimein käänne kohti kesäisempiä lämpötiloja.

Lähipäivät ovat vielä viileitä koko maassa, Ilmatieteen laitos kertoo. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä sataa lunta ja räntää maan keskiosassa, ja se vaikuttaa ajokeliin. Ajokeli on torstaina huono maan keskiosan lisäksi etelä-, itä- ja länsiosassa.

Maan eteläosaan on luvassa torstaina enimmäkseen pilvistä säätä, vesisadetta ja paikoin myös räntää. Maan pohjoisosassa on taas luvassa lumikuuroja ainakin Länsi-Lappiin.

Itäosissa on lähipäivinä luvassa runsaita lumisateita.

– Kaakosta nousee huomisen torstain aikana uusi sadealue, josta tulee runsaita lumisateita Pohjois-Karjalaan ja siitä pohjoiseen, kertoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Juha Sihvonen STT:lle. Lunta voi kertyä jopa 20 senttiä.

Myös perjantain vastaisena yönä maan itärajaa pitkin pohjoiseen liikkuva matalapaine tuo runsaita lumisateita itään ja maan pohjoisosaan.

Kesäisempää säätä monin paikoin

Viikonlopuksi sateiden odotetaan olevan jo vähäisempiä paitsi Lapissa, jossa voi tulla vielä lauantaina sateiden viimeisiä rippeitä. Tulevalla viikolla sää näyttäisi vihdoin lämpenevän.

– Ensi viikolla on hyvät mahdollisuudet kesäisiin lämpötiloihin, Ilmatieteen laitos kertoi Twitterissä.

Esimerkiksi eteläiseen ja läntiseen Suomeen on luvassa tämänhetkisen ennusteen mukaan ensi viikolla noin 10–15 asteen lämpötiloja, mutta ylimmillään jopa 20 astetta. Myös maan itäosissa lämpötilat voivat kivuta 20 asteen tuntumaan.

– Läntinen ilmamassa saapuu ensi viikolla maan etelä- ja keskiosiin. Etelässä taas voidaan päästä kesäisiin lukemiin, noin 20 asteeseen. Pohjoisessa sää voi olla ensi viikolla vielä hieman kevättalvista, meteorologi Sihvonen sanoi.