Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

30 nautaa kuoli suuressa navettapalossa Pihtiputaalla, Huittissa syttyi sikala

Keski-Suomen Pihtiputaalla on yöllä kuollut 30 nautaa navettapalossa. Asiasta kertoo Keski-Suomen pelastuslaitos tiedotteessaan.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle navettarakennus oli ilmiliekeissä.

Noin 600 neliömetrin navettarakennus tuhoutui palossa täysin. Pelastajat onnistuivat suojaamaan viereiset rakennukset. Keski-Suomen pelastuslaitokselta kerrottiin STT:lle aamukuuden aikaa, että palosta ei ollut vaaraa ihmisille.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta puoli neljän aikaan. Paikalle hälytettiin useita pelastusyksiköitä.

Aamuviiden jälkeen käynnissä olivat jälkisammutustyöt, joiden kerrotaan kestävän useita tunteja. Palon syttymissyy ei ollut vielä aamulla selvillä.

Sikalapalosta s elvittiin melko pienin vahingoin

Huittisissa Satakunnassa syttyi aamulla tulipalo noin 3 000 neliömetrin sikalan seinärakenteissa. Sikalassa oli sisällä noin 1 500 sikaa, kerrotaan pelastuslaitokselta STT:lle.

Hätäkeskus sai ilmoituksen palosta Isonkiventiellä puoli yhdeksän aikaan aamulla. Noin 45 minuuttia myöhemmin palo oli jo sammutettu ja paikalla tehtiin jälkiraivausta.

Pelastuslaitoksen mukaan sikoja ei kuollut palossa ja muutenkin vahingot ovat jäämässä varsin pieniksi. Sikalan seinää joudutaan purkamaan arviolta 5–10 neliömetrin alueelta. Sisätiloja tuuletetaan savuhaittojen poistamiseksi.