Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

FBI avasi tutkinnan tapauksesta, jossa poliisin epäillään ampuneen mustan miehen pidätystilanteessa viime viikolla

Yhdysvalloissa liittovaltion poliisi FBI on avannut tutkinnan tapauksessa, jossa poliisin epäillään ampuneen mustan miehen viime viikolla Pohjois-Carolinan Elizabeth Cityssä.

Mustan miehen Andrew Brownin, 42, sukulaiset ovat kertoneet Brownin kuolleen, kun tämä oli yrittänyt paeta autolla poliisia, joka oli aikonut pidättää hänet huumausainerikoksista epäiltynä. Sukulaisten mukaan Brownia ammuttiin viidesti, ja tämä kuoli kaulaansa osuneeseen luotiin.

– Eilen näin, miten hänet teloitettiin, kuvasi Brownin poika Khalil Ferebee sen jälkeen, kun perheelle oli näytetty poliisin haalarikameran kuvaama video tapahtuneesta.

FBI tutkii nyt, onko pidätystilanteessa toimittu liittovaltion lakien mukaan.

Tapahtumien yksityiskohdat eivät ole vielä tiedossa. Perheen asianajan Chantel Cherry-Lassiterin mukaan poliisi saartoi Brownin auton ennen tämän kuolemaa. Hänen mukaansa Brownin autoa ammuttiin useasti, vaikka hän ei ollut millään tapaa uhkaava.

– Andrew piti käsiään autonratissa, eikä yrittänyt etsiä mitään tai koskenut mihinkään, hän sanoi.

Poliisi ei ole toistaiseksi kommentoinut tapausta. Seitsemän tapaukseen liittyvää poliisia on nyt lomautettu. Paikallinen sheriffi Tommy Wooten on vaatinut tapaukseen liittyvien videoiden julkaisua.

Mustien kokema väkivalta noussut laajaan keskusteluun

Poliisiväkivalta ja rasismi ovat nousseet laajaan keskusteluun etenkin sen jälkeen, kun musta mies George Floyd kuoli vuosi sitten poliisin pidätystilanteessa. Floydin kuolema synnytti laajat rasismia vastustaneet Black Lives Matter -protestit. Floydin surmannut poliisi Derek Chauvin todettiin viime viikolla syylliseksi toisen ja kolmannen asteen murhasta, jotka Suomessa vastaavat suunnilleen tappoa ja kuolemantuottamusta. Tuomionsa hän saa kesäkuussa.

Myös Brownin ampuminen on synnyttänyt protesteja Elizabeth Cityssä. Viranomaiset ovat julistaneet kaupunkiin öisen ulkonaliikkumiskiellon.