Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Tutkinta: Genovan kolme vuotta sitten romahtaneen sillan tukirakenteita ei ollut huollettu koskaan

Italiassa valmistui torstaina syyttäjien tekemä tutkinta Genovan tuhoisasta kolmen vuoden takaisesta sillan romahtamisesta. Maan infrastruktuuriministeri Giancarlo Cancelleri kutsui tuloksia shokeeraaviksi.

Tutkinnan mukaan sillan huoltaminen oli laiminlyöty käytännössä täysin. Esimerkiksi sen tukirakenteita ei ollut huollettu kertaakaan. Silta valmistui vuonna 1967 ja sortui vuonna 2018. Sillan romahduksessa autoineen päivineen kuoli 43 ihmistä.

Syyllisenä romahdukseen on pidetty maan tieinfrastruktuuria hallinnoivaa Autostrade per l'Italiaa. Tutkinnassa löydettiin 69 yksittäistä epäiltyä, joiden joukossa on muun muassa Autostrade per l'Italian entinen johtaja Giovanni Castelluci.

Tutkinnassa nostettiin esiin myös laiminlyöntejä sillan tarkastuksissa. Esimerkiksi sillan tukipilarit oli tutkittu lähietäisyydeltä tarkastelemisen sijasta alhaalta käsin kiikareilla katsomalla.