Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kadonneen indonesialaisen sukellusveneen oletetulta uppoamispaikalta löydetty öljyläikkä – miehistössä 53 jäsentä

Kateissa olevan Indonesian armeijan sukellusveneen etsinnät ovat jatkuneet toistaiseksi tuloksetta. Etsintöissä mukana olevan helikopterin miehistö on kuitenkin havainnut öljyläikän alueella, missä sukellusveneen on oletettu uponneen.

Sukellusvenettä etsitään Balin saaren edustalla. Yhteys KRI Nanggala 402 -sukellusveneeseen katkesi laivastoharjoituksen aikana aikaisin keskiviikkoaamuna paikallista aikaa, laivaston edustaja kertoi.

Aluksen miehistössä on 53 jäsentä.

Laivaston edustajan mukaan alue, jossa sukellusvene katosi, on laivastolle tuttua, mutta varsin syvää. Veneen uskottiin olevan noin 700 metrin syvyydessä.

Sukellusvene oli katoamisen aikana torpedoharjoituksessa.

KRI Nanggala 402 -sukellusvene painaa 1 300 tonnia ja on rakennettu vuonna 1978.

Laivasto on lähettänyt kansainvälisen hätämerkin. Monet maat, muun muassa Singapore, Australia ja Intia, ovat luvanneet auttaa etsinnöissä, kertoo Indonesian puolustusministeriö.

Indonesia on viime vuosina päivittänyt sotakalustoaan. Maan laivastoon kuuluu viisi sukellusvenettä, jotka on rakennettu Saksassa ja Etelä-Koreassa.