Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

KKV hyväksyi Altian ja norjalaisen Arcuksen sulautumisen ehdollisena – Altia odottaa Norjan kilpailuviranomaisen päätöstä 20. toukokuuta mennessä

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on hyväksynyt Altian ja norjalaisen Arcuksen sulautumisen ehdollisena, Altia kertoo.

Ehtona on, että Altia myy Skåne Akvavit -brändin ennen sulautumista ja lopettaa Metsmaasikas-likööribrändin jakelusopimuksen Arcuksen kanssa. Päätös on Altian mukaan linjassa sen viime viikolla tiedottamien toimenpide-ehdotusten kanssa.

Vastaavia toimia on ehdotettu myös norjalaisviranomaisille. Altia odottaa Norjan kilpailuviranomaisen päätöstä 20. toukokuuta mennessä.

Altia ja Arcus kertovat edelleen olevansa täysin sitoutuneita fuusioon.

– Hyväksytyt ja ehdotetut toimenpiteet myynneistä eivät vaikuta aiemmin kommunikoituun synergiapotentiaaliin tai Altian ja Arcuksen yhdistymisen taustalla olevaan teolliseen logiikkaan, Altia kertoo tiedotteessa.

Fuusio voi venähtää syksyyn

Yhtiöt kertoivat yhdistymisaikeesta viime syyskuussa. Sulautuneen yhtiön nimeksi on määrä tulla Anora . Ruotsin kilpailuviranomainen on jo hyväksynyt sulautumisen ehdollisena.

Alun perin fuusion oli määrä toteutua tämän vuoden alkupuolella. Suomen, Ruotsin ja Norjan kilpailuviranomaiset kuitenkin ilmoittivat vuodenvaihteen molemmin puolin selvittävänsä tarkemmin fuusion kilpailuvaikutuksia.

Yhtiöt tekevät Altian mukaan tiivistä yhteistä yhteistyötä kilpailuviranomaisten kanssa saadakseen tarvitut hyväksynnät kesäkuun loppuun mennessä. Se kuitenkin huomauttaa, että yhdistyminen voi viivästyä kuluvan vuoden syksyyn.

Mikäli yhdistyminen toteutuu, Anoran toimitusjohtajaksi on nousemassa Altian nykyinen toimitusjohtaja Pekka Tennilä.