Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB pidätti ukrainalaisdiplomaatin – diplomaatin pidättäminen on harvinaista

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB kertoo pidättäneensä ukrainalaisen diplomaatin syytettynä arkaluontoisen tiedon vastaanottamisesta Venäjän kansalaiselta.

Pidätetty on Aleksandr Sosonjuk, joka toimii konsulina Ukrainan pääkonsulaatissa Pietarissa. FSB kertoo pidättäneensä hänet perjantaina.

Turvallisuuspalvelun mukaan Sosonjuk jäi kiinni itse teosta ollessaan tapaamassa Venäjän kansalaista, jolta hän yritti saada salaista tietoa.

– Sellainen toiminta ei sovi yhteen hänen diplomaatin asemansa kanssa ja on selvästi luonteeltaan vihamielistä Venäjän federaatiota kohtaan, FSB sanoi tiedotteessa.

– Ryhdymme kansainvälisen oikeuden mukaisesti toimiin ulkomaista diplomaattia vastaan.

Venäjä on viime vuosina pidättänyt useita Ukrainan kansalaisia epäiltynä vakoilusta, mutta diplomaatin pidättäminen on epätavallista.

Ukrainan ulkoministeriön edustaja tulkitsi pidätyksen seuraukseksi maiden välisistä lisääntyneistä jännitteistä. Hän sanoi Ukrainan hallituksen perehtyvän asiaan ja reagoivan lähitulevaisuudessa.

– Tämä on taas yksi provokaatio, joka on osa Venäjän epävakauttavaa toimintaa, ulkoministeriön edustaja Oleg Nikolenko lausui uutistoimisto AFP:lle.

Venäjän ja Ukrainan välit ovat kiristyneet viime viikkoina, kun Venäjä on keskittänyt joukkojaan Ukrainan rajan tuntumaan. Venäjän on pelätty pyrkivän kiihdyttämään Ukrainan konfliktia.

Ukrainan hallitus on syyttänyt Venäjää Ukrainan uhkaamisesta "sodalla ja Ukrainan valtion tuholla." Ukraina on pyytänyt länneltä tukea mahdollisen Venäjän hyökkäyksen varalta.