Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus kertoo uusista ravintolarajoituksista

Hallitukselta odotetaan tänään tietoa siitä, miten ravintoloiden toimintaa säädellään ensi viikon alusta alkaen. Hallituksen on määrä antaa asetus, jossa määrätään eri alueita koskevat rajoitukset.

Eduskunta hyväksyi eilen ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoihin liittyvät tartuntatautilain muutokset. Hyväksyttyjen muutosten myötä hallitus voi säädellä asetuksilla ravintolatoimintaa ensi viikon alusta alkaen, kun kuusi viikkoa voimassa olleiden ravintolarajoitusten voimassaoloaika päättyy sunnuntaina.

Yle uutisoi keskiviikkona hallituslähteisiin nojautuen, että anniskeluravintolat saavat olla maanantaista alkaen pahimmilla korona-alueilla auki iltakuuteen ja ruokaravintolat iltaseitsemään. Ylen saamien tietojen mukaan alkoholin tarjoilu loppuisi sekä anniskelu- että ruokaravintoloissa kello 17.

Nämä rajoitukset koskisivat Ylen mukaan Uudenmaan ja Varsinais-Suomen ohella ainakin Päijät-Hämettä, Kanta-Hämettä ja Kymenlaaksoa.

Seitsemän maakuntaa sulun ulkopuolella

Ravitsemisliikkeet on pidettävä suljettuina asiakkailta tämän viikon loppuun saakka Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla.

Sulun piiriin eivät kuulu Ahvenanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Lappi, Pohjois-Pohjanmaa ja Pohjois-Savo. Myös näissä maakunnissa ravitsemisliikkeiden on noudatettava tartuntatautilain nojalla annettuja rajoituksia. Ravintolat täytyy esimerkiksi sulkea kello 23 ja alkoholin myyminen ravintoloissa täytyy lopettaa kello 22.