Eduskunta hyväksyi ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoihin liittyvät tartuntatautilain muutokset, hallituksen odotetaan perjantaina kertovan tulevista rajoituksista

Tuomas Savonen / STT

Eduskunta on hyväksynyt ravintoloiden aukiolo- ja anniskeluaikoihin liittyvät tartuntatautilain muutokset.

Nyt hyväksyttyjen muutosten myötä hallitus voi asetuksilla säädellä ravintolatoimintaa ensi viikon alusta alkaen, kun kuusi viikkoa voimassa olleiden ravintolarajoitusten voimassaoloaika on päättynyt.

Valtioneuvoston on määrä antaa perjantaina asetus, jossa säädetään tarkemmin ravitsemisliikkeiden rajoituksista alueittain ensi maanantaista alkaen. Sosiaali- ja terveysministeriö tiedottaa ravintolatoiminnan tulevista rajoituksista perjantaina.

Yle uutisoi keskiviikkona hallituslähteisiin nojautuen, että anniskeluravintolat saavat olla maanantaista alkaen pahimmilla korona-alueilla auki iltakuuteen ja ruokaravintolat iltaseitsemään.

Ylen saamien tietojen mukaan alkoholin tarjoilu loppuisi sekä anniskelu- että ruokaravintoloissa kello 17.

Nämä rajoitukset koskisivat Ylen mukaan Uudenmaan ja Varsinais-Suomen ohella ainakin Päijät-Hämettä, Kanta-Hämettä ja Kymenlaaksoa.

Ravintola-alalla on toivottu ruokaravintoloille mahdollisuutta olla auki vähintään kello 21:een saakka, jotta normaali liiketoiminta mahdollistuisi myös päivällisravintoloille.

Pohjois-Savon ravintolasulku päättyy

Pohjois-Savossa ravintolasulku päättyy perjantaina alueen koronatilanteen paranemisen vuoksi, kertoi työ- ja elinkeinoministeriö (TEM).

Valtioneuvosto muutti torstaina asetusta, joka määrittelee ravintolasulun piirissä olevat alueet.

Muutos perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) eilen antamaan arvioon alueiden tautitilanteesta. Sen perusteella sulku ei ole enää välttämätön Pohjois-Savossa.

Ravitsemisliikkeet on pidettävä suljettuina asiakkailta tämän viikon loppuun saakka Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla.

Sulun piiriin eivät kuulu Ahvenanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Lappi, Pohjois-Pohjanmaa eikä huomisesta alkaen myöskään Pohjois-Savo. Näissä maakunnissa ravitsemisliikkeiden on noudatettava tartuntatautilain nojalla annettuja rajoituksia. Ravintolat täytyy esimerkiksi sulkea kello 23 ja alkoholin myyminen ravintoloissa täytyy lopettaa kello 22.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty