Puoluelähteet AFP:lle: Saksan kristillisdemokraattien johto tukee Armin Laschetia puolueen liittokansleriehdokkaaksi

Armin Laschet tavoittelee liittokansleriehdokkuutta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Saksan kristillisdemokraattisen puolueen CDU:n ylin johto tukee puolueen puheenjohtajaa Armin Laschetia puolueen liittokansleriehdokkaaksi, kertovat puoluelähteet uutistoimisto AFP:lle.

Puolueen johto tapaa tänään Berliinissä. Päätöstä liittokansleriehdokkaan lopullisesta valinnasta odotetaan kahden viikon kuluessa.

60-vuotias Laschet aloitti CDU:n puheenjohtajana tammikuussa. Hän on väistyvän liittokanslerin Angela Merkelin pitkäaikainen liittolainen. Laschetin suosiota on horjuttanut koronapandemian hoitoon kohdistunut kritiikki sekä puolueen riveissä paljastuneet maskikauppaskandaalit.

Sunnuntaina myös Baijerin osavaltion pääministeri ja CDU:n sisarpuolueen CSU:n johtaja Markus Söder, 54, ilmoitti olevansa valmis liittokansleriehdokkaaksi.

Taannoisessa ARD-yhtiön julkistamassa mielipidemittauksessa noin 54 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että Söder olisi hyvä ehdokas. Laschetia tuki vain 19 prosenttia.

Liittopäivävaalit käydään Saksassa syyskuussa. Mielipidemittauksissa vihreät ovat nousseet maan suurimman puolueen CDU:n kannoille.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty