Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Keskustan kuntavaaliehdokkaan mukaan kokouksessa näkynyt hakaristilippu ei ollut hänen omansa

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokouksessa näkynyt hakaristilippu ei ollut edustaja Marko Koskelon oma. Koskelo kommentoi tapahtunutta STT:lle sähköpostitse.

Tapahtumasta nousi viime viikolla kohu, kun Koskelon puheenvuoron aikana hänen takanaan näkyi hakaristilippu. Asiaan otti kantaa myös muun muassa keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen Twitterissä .

– Toisin kuin useissa keskustelupalstoissa ja uutisissa on annettu ymmärtää, en ole ollut kokoustamassa omassa kodissani. Toisekseen minun asunnossani ei ole koskaan ollut seinillä mitään ääriliikkeisiin viittaavaa, Koskelo kirjoittaa.

Lippu näkyi Koskelon mukaan vahingossa hänen laittaessaan puheenvuoronsa aikana puhelimensa kameran päälle. Hän oli osallistumassa kokoukseen ystävänsä asunnolla. Lippu oli hänen mukaansa "osa isompaa sotahistoriallista kokoelmaa", jota hänen ystävänsä on kerännyt vuosien varrella.

– Kuten videokuvasta näkyi, oli tapahtuma tahaton, ja videolla ei varsinaisesti esitelty tai liehuteltu lippua; kamera sattui vain valitettavasti osoittamaan myös takanani näkyvään lippuun. Kyseisessä huoneessa on esillä paljon muutakin sotahistoriaan liittyvää, ja osa tavaroista kuvastaa ja edustaa erilaisia aatesuuntauksia, joita toisessa maailmansodassa oli.

– Vaikka olenkin pettynyt julkisessa keskustelussa ja uutisoinnissa esitettyihin väitteisiin, niin ymmärrän kyllä, miksi tähän episodiin on reagoitu voimakkaasti. Mielestäni ääriliikkeisiin tuleekin suhtautua voimakkaan kielteisesti. Esitän siis syvimmät anteeksipyyntöni niille kaikille, joita olen järkyttänyt tai keille olen harkitsemattomalla toiminnallani aiheuttanut tarkoittamattani harmia.

Tapaus sattui torstaina edustajiston etäkokouksen aikana. Koskelo on keskustan Kajaanin kuntavaaliehdokas ja kirkkovaltuutettu.