Poliisi keskeytti kokoontumisrajoituksia rikkovan kokoontumisen Espoossa, viidesosa suomalaisista saanut rokotteen, uusia koronatartuntoja raportoitu 346

Kahden viikon tartunnoista yli puolet on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

Tapio Pellinen, Emmi Tilvis / STT

Viidesosa suomalaisista on saanut koronavirusrokotteen, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Rokotuksen on saanut 1,12 miljoonaa ihmistä, ja rokotusten ensimmäisen annoksen kattavuus on siis 20,2 prosenttia.

Pisimmällä rokotukset ovat Etelä- ja Itä-Savon sairaanhoitopiireissä, joiden asukkaista ensimmäisen rokoteannoksen on saanut jo yli joka neljäs.

Uusia koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 346. Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu noin 6 300 kappaletta, mikä on lähes 2 900 vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Iän mukaan jaoteltuna puolet kaikista kahden viikon tartunnoista on tullut 10–19-vuotiaiden, 20–29-vuotiaiden ja 30–39-vuotiaiden ikäryhmissä, joissa kussakin niitä on todettu reilu tuhat. Alle 10-vuotiailla on todettu noin 830 tartuntaa.

Uskonnollinen yhteisö ei noudattanut kokoontumisrajoituksia Espoossa

Poliisi keskeytti aamupäivällä Espoon Leppävaarassa Läkkitorilla noin parinkymmenen henkilön kokoontumisen.

Poliisi totesi kokoontumisen olevan yleisötilaisuus, joka jouduttiin keskeyttämään kokoontumisrajoitusten vastaisena. Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti yli kuuden hengen yleisötilaisuudet on kielletty huhtikuun loppuun saakka. Poliisi ei ollut saanut ilmoitusta tilaisuudesta etukäteen.

Poliisi neuvotteli tilaisuuden järjestäjän kanssa, minkä jälkeen poliisi antoi poistumiskäskyn. Tässä vaiheessa ihmiset hajaantuivat ja poistuivat paikalta. Tilaisuuden keskeytyminen sujui rauhallisesti.

Poliisi jatkoi valvontaa tapahtumapaikalla tilaisuuden keskeyttämisen jälkeen. Hetken päästä poliisi havaitsi puhetilaisuuden jatkuvan ja keräävän edelleen ihmisiä paikalle. Poliisi keskeytti tilaisuuden uudestaan ja otti kiinni kaksi henkilöä epäiltynä niskoittelusta poliisia vastaan. Kiinni otetuille annetaan sakko.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisarion Ilmari Hallamaan mukaan kyseessä oli uskonnollisen yhteisön tilaisuus.

MTV:n uutiset kertoi sunnuntai-iltana, että sen tietojen perusteella kyseessä oli Suomen Baptistikirkkoon kuuluvan Espoon Kotikirkko -seurakunnan järjestämä katujumalanpalvelus. Asiasta myös kertonut Iltalehti tavoitti seurakunnan johtajan, jonka mukaan Espoon Kotikirkko kuuluu Suomen Baptistikirkkoon, mutta on itsenäinen seurakunta eikä edusta tapauksessa Suomen Baptistikirkon virallista linjaa.

STT ei sunnuntai-iltana tavoittanut seurakunnan johtajaa kommentoimaan asiaa ja vahvistamaan tietoa siitä, että kyseessä oli seurakunnan järjestämä tilaisuus.

Itä-Savossa ilmaantunut suhteessa paljon tartuntoja

Ilmaantuvuusluku, eli kahden viikon tartunnat sataatuhatta asukasta kohden, on painunut jo 114:n tuntumaan, kun aiemmalla tarkastelujaksolla se oli liki 166.

Kahden viikon tartunnoista yli puolet eli 3 400 on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus). Varsinais-Suomessa on todettu samalla aikavälillä liki 700 uutta tartuntaa ja Pirkanmaalla sekä Päijät-Hämeessä noin 300.

Husin ilmaantuvuusluku on nyt 218, kun Varsinais-Suomessa ja Päijät-Hämeessä se on 155:n tienoilla. Pirkanmaalla suhteellinen tilanne on selvästi parempi, ja ilmaantuvuusluku on 65.

Husin jälkeen vaikein suhteellinen tilanne on Itä-Savon sairaanhoitopiirissä, jossa ilmaantuvuusluku on 203. Korkeaan suhteelliseen lukuun on kuitenkin päästy vain 81 koronatapauksella kahdessa viikossa, koska alueella asuu noin 40 000 ihmistä.

Koronatestejä on otettu yli 4,1 miljoonaa. Perjantain tietojen mukaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu Suomessa 868.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty