Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Danske Bank: Korona iskenyt Pohjoismaiden talouksiin yhtä voimakkaasti, tänä vuonna Suomen kasvu jää muista

Danske Bank ennustaa, että Suomen kasvu jää tänä vuonna Pohjoismaiden matalimmaksi. Suomessa kasvuksi ennustetaan nyt 2,3 prosenttia, kun esimerkiksi Ruotsissa kasvuksi ennakoidaan 3,4 prosenttia.

Toipumiseen liittyy epävarmuutta.

– On riski, että toipuminen on samankaltaista kuin muiden talouskriisien jälkeen ja tapahtuu siten usean vuoden aikana. Emme vielä myöskään tiedä, milloin taloudet avautuvat kokonaan ja milloin matkailu ja turismi palaavat entiselle tasolleen, sanoo Danske Bankin pääekonomisti Las Olsen tiedotteessa.

Korona näyttää aiheuttaneen pohjoismaisille talouksille samankokoisen iskun, vaikka maiden tilanne ja koronatoimet eroavat toisistaan. Maiden taloudet supistuivat viime vuonna noin kolme prosenttia, kun euroalueella pudotus oli vajaat seitsemän prosenttia.

Olsenin mukaan tasaista suoriutumista selittää yksi tekijä.

– Yksi yhteinen osa koronatoimissa on ollut pyrkimys pitää sulun ulkopuolella olevat talouden osa-alueet, kuten tehtaat ja rakennustyömaat, pyörimässä välttämällä liikkumisrajoituksia, Olsen sanoo.