Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Pääsiäisen paluuliikenteelle tulossa huono ajokeli Pohjois-Pohjanmaalle ja Lappiin – lauantai ehkä sään puolesta pääsiäisen paras päivä

Pääsiäisen viettoon Lapin hiihtokeskuksiin menneet saavat varautua lähtemään kotimatkalle varovasti ajaen. Lappiin ja Pohjois-Pohjanmaalle odotetaan sekä maanantaiksi että tiistaiksi huonoa liikennesäätä, kerrottiin Ilmatieteen laitokselta pitkäperjantaina.

Ennakkoarvioiden mukaan paluuliikenteen vilkkain päivä osuu maanantaille, eli toiselle pääsiäispäivälle.

– Etelän ja lännen välinen tuuli voimistuu jo sunnuntaiksi. Samalla on tällä tietoa tulossa lumisateita maan pohjoisosiin, ehkä hieman etelämmäksikin, kertoi päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo STT:lle.

Epävakainen sää jatkunee hänen mukaansa tiistaihin asti etenkin maan pohjoisosissa.

Lämpötila saattaa kohota Etelä-Suomessa sunnuntaina jopa 10 asteeseen, mutta maanantai on kalseampi, ja lämpö voi jäädä päivälläkin paikoin nollan tienoille. Yöpakkasia on tiedossa suureen osaan maata juhlapyhien ajalle.

Sinisalo samalla totesi, että pääsiäisen sään ennustaminen on tällä kertaa melko epävarmaa. Tästä kertoo hänen mukaansa se, että lähipäivien ennuste on muuttunut nyt useammin kuin kerran.

Tuuli- ja tulvavaroituksia

Lauantai on todennäköisesti sään puolesta pääsiäisen paras päivä. Hajanaiset sateet hälvenevät lauantaiksi niin, että niitä saadaan enää maan itäosissa ja varsin vähäisinä.

Poutapäivän lämpötilat ovat lauantaina Etelä- ja Keski-Suomessa 3–7 asteen välillä. Pohjoisessa lämpöasteita mitataan 1–5.

Pääsiäisen lämpötilat osuvat Sinisalon mukaan lähelle ajankohdalle tavanomaisia lukuja. Lauantaina ja etelässä sunnuntaina mittarien lukemat kipuavat hieman korkeammiksi kuin tähän vuodenaikaan keskimäärin.

Navakka puhuri tuo sunnuntaille ja maanantaille tuulivaroituksen kaikille merialueille paitsi Selkämerelle ja Merenkurkkuun.

Lumien sulaminen etenee siten, että Ilmatieteen laitoksen tulvavaroitus on annettu lauantaille ja sunnuntaille Pohjanmaan maakuntaan ja Etelä-Pohjanmaalle.