Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Stockmann varautuu sulkemaan kaikki tavaratalonsa Suomessa tiukentuvien koronarajoitusten takia – aloittaa yt-neuvottelut

Tavarataloyhtiö Stockmann aloittaa koronarajoitusten ja niistä liiketoiminnalle aiheutuvien haittavaikutusten vuoksi yt-neuvottelut, jotka koskevat yhtiön kaikkien Suomen-toimintojen henkilöstöä, yhtiö kertoi perjantaina.

Yt-neuvotteluissa pöydällä ovat mahdolliset lomautukset enintään 90 päivän ajaksi. Stockmannin mukaan tavarataloja voidaan joutua sulkemaan. Stockmannilla on Suomessa kuusi tavarataloa: Helsingin keskustassa ja Itäkeskuksessa sekä Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa.

Ensi viikolla alkavien yt-neuvottelujen piirissä on noin 1 200 työntekijää kaikissa tavarataloissa sekä tukitoiminnoissa Suomessa.

Stockmannin mukaan yt-neuvottelujen tavoitteena on varautua sopeuttamaan työntekijöiden määrä tilanteeseen, jossa asiakkaat eivät voisi tiukentuvien koronarajoitusten vuoksi asioida tavarataloissa. Lisäksi tavoitteena on varautua tilanteesta johtuvaan liikevaihdon välittömään vähenemiseen.

Stockmann hakeutui yrityssaneeraukseen noin vuosi sitten, kun koronapandemia iski rajusti yhtiön liiketoimintaan. Helsingin käräjäoikeus hyväksyi Stockmannin saneerausohjelman helmikuussa.

Saneerausohjelma perustuu muun muassa siihen, että Stockmann myy tavaratalokiinteistönsä Helsingissä, Tallinnassa ja Riiassa. Saneerausohjelman mukaan Stockmannin tavarataloliiketoiminta jatkuu ja vaateketju Lindex jatkaa osana Stockmann-konsernia.