Koronakriisi sysäsi velkaantuneita ihmisiä entistä syvempiin velkaongelmiin

Takuusäätiössä on neuvottu koronakriisin alkamisen jälkeen 8 300 talous- ja velkaongelmien kanssa painivaa yhteydenottajaa. Hanna Matikainen / LEHTIKUVA

STT

Koronaviruskriisi sysäsi velkaantuneita ihmisiä entistä syvempiin velkaongelmiin, sanoo valtakunnallinen sosiaalialan järjestö Takuusäätiö.

Takuusäätiössä on neuvottu koronakriisin alkamisen jälkeen 8 300 talous- ja velkaongelmien kanssa painivaa yhteydenottajaa. Neuvonta lisääntyi 42 prosenttia verrattuna koronavuotta edeltävään vuoteen.

– Joka kymmenes neuvottu on maininnut maksuongelmiensa syyksi koronakriisin, mutta luultavasti heitä on ollut enemmän. Kaikki eivät tuo asiaa esiin, sanoo Takuusäätiön neuvonnan vastaava asiantuntija Henri Hölttä tiedotteessa.

Koronakriisin vuoksi yhteyttä ottaneet ihmiset olivat säätiön mukaan lomautettuja, työttömiä ja ihmisiä, joiden työt olivat vähentyneet tai oma yritystoiminta oli päättynyt. Erityisesti yrittäjät ottivat yhteyttä koronan aiheuttamien taloushuolien vuoksi.

Takuusäätiössä pelätään, että epävakaa tulotilanne tuo jatkuessaan ongelmia vielä uusille ihmisryhmille. Neuvontaan eivät ole vielä ottaneet yhteyttä ihmiset, jotka selviytyivät velkojensa hoidosta hyvin ennen pandemiaa.

– Pelkäämme, että monen puhtaasti koronan vuoksi kriisiytynyt taloustilanne voi paljastua vasta myöhemmin yhteydenottoina meille, Hölttä sanoo.

Säätiö tarjoaa maksutonta ja anonyymiä neuvontaa pienissä ja suurissa rahahuolissa puhelimitse Velkalinjalla sekä säätiön nettisivuilta löytyvän Kysy rahasta -chatin kautta.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty