Useita poliiseja loukkaantui, kun mielenosoittajat vastustivat poliisin valtaoikeuksien lisäämistä Britanniassa

STT

Britanniassa useita poliiseja loukkaantui, kun mielenosoittajat kokoontuivat sunnuntaina vastustamaan poliisin valtaoikeuksien suunniteltua lisäämistä Bristolissa Lounais-Englannissa.

Yleisradioyhtiö BBC:n mukaan väkivaltaiseksi äityneeseen mielenosoitukseen osallistui tuhansia ihmisiä. Osa mielenosoittajista tunkeutui poliisiasemalle ja sytytti tuleen ainakin kaksi poliisin ajoneuvoa. Bristolin alueen poliisin mukaan mielenosoitus alkoi rauhallisesti, mutta sitten pieni osa paikalle saapuneista aloitti mellakoinnin.

Britannian sisäministeri Priti Patel on kuvaillut tapahtumia mahdottomiksi hyväksyä. Hänen mukaansa väkivaltaa ja häiriökäyttäytymistä ei tulla koskaan sallimaan.

Mielenosoittajien vastustama kiistelty lakiehdotus muun muassa antaisi poliisille aiempaa suuremmat valtuudet rajoittaa mielenosoituksia ja protesteja Englannissa ja Walesissa, BBC kertoo.

Suuret kokoontumiset ovat tällä hetkellä kiellettyjä Englannissa koronatilanteen takia. Lontoossa osoitettiin kuitenkin lauantaina mieltä koronarajoituksia vastaan. Protestiin osallistui tuhansia ihmisiä. Myös tuolloin useita poliiseja loukkaantui. Ainakin 36 ihmistä myös pidätettiin.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin