Yhdysvalloissa Georgian hierontasalonkiampumisista epäilty sai syytteet kahdeksasta murhasta

Yhdysvalloissa Georgian osavaltion tiistaisista ampumisista epäilty mies on saanut syytteet kahdeksasta murhasta. Iskut tapahtuivat osavaltion pääkaupungissa Atlantassa ja sen esikaupunkialueella. Kaikista kolmesta iskusta epäillään valkoihoista 21-vuotiasta miestä.

Poliisin mukaan ampumisissa kuolleista kuusi on aasialaisnaisia. Etelä-Korean uutistoimisto Yonhap on puolestaan kertonut, että neljä kuolonuhreista oli korealaistaustaisia.

Yhteensä kuolonuhreja hierontasalongeissa tehdyissä iskuissa on kahdeksan, joista seitsemän naisia, kertoo yhdysvaltalaislehti New York Times .

Mies on saanut murhasyytteiden lisäksi myös yhden pahoinpitelysyytteen. Kuolonuhrien lisäksi yksi ihminen loukkaantui vakavasti.

Atlantan pormestari Keisha Lance Bottoms kertoi tiedotustilaisuudessa uutiskanava CNN :n mukaan, että epäilty oli ollut matkalla Floridaan, kun hänet otettiin kiinni.

– Tässä olisi voinut käydä merkittävästi pahemmin. On hyvin todennäköistä, että uhreja olisi voinut olla enemmän, pormestari sanoi keskiviikkona.

Epäilty on kertonut olevansa seksiaddikti

Cherokeen piirikunnan sheriffin Jay Bakerin mukaan ampumisten motiivi ei ehkä ole viharikos, mutta sitä ei voida sulkea vielä pois. Epäilty on kertonut viranomaisille olevansa seksiaddikti. Hän on saattanut käydä aiemmin hierontalaitoksissa, joissa hänen epäillään tehneen veriteot.

Bakerin mukaan epäilty on kertonut olleensa ampumisten takana. Epäilty on kertonut poliisille tehneensä iskut eräänlaisena kostotoimena, joka kohdistui "kiusaukseen, josta hän halusi päästä eroon".

Uutiset ampumisista tulivat vain tunteja sen jälkeen, kun kansalaisjärjestö Stop AAPI Hate julkaisi raporttinsa aasialaisamerikkalaisiin kohdistuvan syrjinnän ja viharikosten kasvusta. Teot kohdistuvat suhteettoman usein naisiin.

Viime vuoden maaliskuun ja tämän vuoden helmikuun välisenä aikana kyselyyn vastanneet aasialaisamerikkalaiset raportoivat kokeneensa sanallista häirintää. Hieman useampi kuin yksi kymmenestä kertoi joutuneensa fyysisen hyökkäyksen uhriksi.

Biden: Tiedän aasialaisamerikkalaisten olevan erittäin huolissaan

Aktivistien mukaan laajempaa aasialaisvastaista syrjintää ovat lietsoneet ex-presidentti Donald Trumpin puheet "Kiina-viruksesta". Trump käytti varsinkin viime vuonna pitämissään puheissa toistamiseen rasistiseksi miellettyä termiä kuvaillessaan koronavirusta.

Nykyinen presidentti Joe Biden tuomitsi viime viikolla aasialaisamerikkalaisiin kohdistuvat rasistiset hyökkäykset, joita hän kuvaili viharikoksiksi ja "epäamerikkalaisiksi".

Georgian ampumisten jälkeen Biden otti jälleen kantaa aasialaisvastaiseen väkivaltaan ja kutsui ongelmaa "erittäin vaikeaksi", painottaen kuitenkin, että tiistaisten veritekojen motiivi on vielä epäselvä.

– Tiedän aasialaisamerikkalaisten olevan erittäin huolissaan, Biden sanoi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut