Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Alvar Aallon suunnittelema "Sokeripala" tulee vuokramarkkinoille

Stora Enson rakennuttama ja Alvar Aallon suunnittelema toimistotalo Helsingin Kauppatorin laidalla on tulossa toimistovuokramarkkinoille. Stora Enso jättää vuonna 1962 valmistuneen vanhan toimistotalonsa ensi vuonna ja muuttaa kivenheiton päähän uuteen puurakenteiseen pääkonttoriin, joka nousee Katajanokan rantaan.

Aallon suunnitteleman "Sokeripalaksi" kutsutun rakennuksen on vuodesta 2008 omistanut saksalaisen Deka Immobilien -yhtiön kiinteistösijoitusrahasto, joka omistaa Helsingissä myös useita muita toimistotiloja, muun muassa Sanomatalon.

Deka ja tiloja vuokraava Newsec harkitsevat tilojen muuttamista yhden käyttäjän kiinteistöstä monen käyttäjän tilaksi. Samalla ylimmän kerroksen henkilöstöruokala ja kattoterassi saatetaan muuttaa yleisölle avoimeksi ravintolaksi.

– Rakennuksen toimistotilat ovat pääosin modernia avokonttoria ja pohjaratkaisu on vapaa eli siinä ei ole kantavia väliseiniä. Vaikka rakennus onkin ollut yhdellä organisaatiolla käytössä, perusratkaisu soveltuu myös erittäin hyvin siihen, että tilat jakautuvat useille eri käyttäjille, arvioi Newsecin vuokraustiimin johtaja Jussi Kivitie tiedotteessa.

Aallon kädenjälki säilytetään

Rakennuksen uudistushanketta johtamaan tulee arkkitehti Marianna Heikinheimo, joka on kansainvälisesti tunnettu Alvar Aallon arkkitehtuurin asiantuntija. Hän on työskennellyt muun muassa Aallon suunnitteleman Viipurin kirjaston entisöintiprojektissa.

Uudistushanke lähtee siitä, että rakennuksen sisätilat ja tunnelma säilytetään. Tilat, joissa on Aallon huonekaluja ja valaisimia, on suojeltu rakennussuojelupäätöksellä.

– Deka arvostaa Alvar Aallon perinnön kulttuurillista arvoa. Aalto on yksi modernin arkkitehtuurin tärkeimpiä suunnittelijoita, kunnioitamme hänen ajatuksiaan ja sisällytämme ne Kanavaranta 1:n tulevan konseptin suunnitteluun, sanoi Dekan Isabel Schüssler.