Alkava viikko tuo kuivempaa ja kylmempää ilmaa – "Jos nykyiset ennusteet toteutuvat, alkaa kevät ottaa ensimmäisiä niskalenkkejä talvesta"

Ensi sunnuntain vaiheilla voidaan tämän hetken ennusteiden mukaan odottaa lauhempaa ilmaa lännestä. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Nina Törnudd / STT

Sää muuttuu alkavalla viikolla kuivemmaksi ja kylmemmäksi tiistaista alkaen, kertoo päivystävä meteorologi Jari Tuovinen.

Maanantai näyttää vielä lauhalta, ja nollarajan odotetaan päivällä kipuavan aina Etelä-Lappiin asti.

Tiistaina hajanaiset sateet väistyvät ja pikkupakkaset palaavat koko maahan. Maan länsiosassa voidaan tosin päiväsaikaan yltää jopa neljään plusasteeseen, jos aurinko pääsee paistamaan.

– Tiistaina ollaan vielä nollan tuntumassa, mutta keskiviikkona tulee pikku hyppäys alaspäin. Torstain vastainen yö voi etelässäkin tuoda 5–10 pakkasastetta, Tuovinen ennakoi.

Perjantain vastaisena yönä voidaan maan keski- ja pohjoisosissa saada 10–20 astetta pakkasta, etelässä kylmimmillään 8–15 astetta. Lauantai näyttää myös melko kylmältä maan etelä- ja keskiosissa.

Ensi sunnuntain vaiheilla voidaan tämän hetken ennusteiden mukaan odottaa lauhempaa ilmaa lännestä. Pohjanmaan suunnalla voidaan silloin saada jopa 7–8 asteen lämpötiloja.

– Aurinkoisempaa tulee ja sateet jäävät hyvin vähäisiksi ensi viikon loppupuoliskolla. Ihan rutikuivaa säätä. Talvi vielä nyt aluksi yrittää kamppailla vastaan, mutta jos nykyiset ennusteet toteutuvat, niin kyllä kevät alkaa ottaa ensimmäisiä pieniä niskalenkkejä talvesta, Tuovinen kuvaili.

Kommentoi