Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Otto-automaateista alkaa saada 10 euron seteleitä – rahan riittävyys automaateissa pystytään turvaamaan aiempaa pienemmillä seteleillä

Otto-käteisautomaateista alkaa saada myös 10 euron seteleitä, kertoo automaatteja ylläpitävä yritys Automatia .

Pääkaupunkiseudulla ensimmäiset Otto-automaatit ovat jo alkaneet jakaa 10 euron seteleitä, ja kymppejä lisätään yhä useampiin Otto-automaatteihin eri puolilla maata kevään aikana.

Euroon siirtymisestä lähtien Otto-automaatit ovat jakaneet 20 ja 50 euron seteleitä. Automatian mukaan käteisnostot ovat kuitenkin vähentyneet Suomessa niin paljon, että rahan riittävyys voidaan jo turvata osassa Otto-automaateista, vaikka niihin ladataan entistä pienempiä seteleitä.

Suomen Pankin keskiviikkona julkaiseman analyysin mukaan esimerkiksi kuluttajakyselyt ja käteisautomaattinostojen kehitys kertovat, että käteisen käyttö maksuvälineenä on vähentynyt merkittävästi tällä vuosituhannella.

Suomen Pankin lokakuussa tehdyn kuluttajakyselyn mukaan korttimaksut olivat viime vuonna päivittäistavaroiden yleisin maksutapa jo noin 90 prosentilla kuluttajista. Käteisen ilmoitti yleisimmäksi maksutavaksi alle kymmenen prosenttia vastaajista. Lisäksi pieni osa kuluttajista kertoi käyttävänsä käteistä ja korttia yhtä usein.

Kympin seteleitä jakavan Otto-automaatin tunnistaa automaatin näytöltä.

Samalla Otto-automaattien suurin mahdollinen kertanosto on palautettu 400 euroon.