Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuningatar Elisabet vakuuttaa hovin ottavan Harryn ja Meghanin rasismiväitteet vakavasti

Britanniassa kuningatar Elisabet ottaa prinssi Harryn ja hänen vaimonsa Meghan Marklen hovia koskevat rasismiväitteet erittäin vakavasti, sanottiin hovin tiistai-iltana antamassa lausunnossa.

– Koko perhe on surullinen saatuaan huomata, kuinka haastavia viime vuodet ovat olleet Harrylle ja Meghanille. Esiin nousseet asiat, varsinkin rotua koskevat, ovat huolestuttavia, sanottiin Buckinghamin palatsin kuningattaren puolesta antamassa lausunnossa.

– Vaikka muistikuvat asiasta voivat vaihdella, tähän suhtaudutaan hyvin vakavasti, ja sitä tullaan käsittelemään perheen parissa yksityisesti. Harry, Meghan ja Archie tulevat aina olemaan rakastettuja perheenjäseniä, lausunto jatkui.

Meghan Marklen isä on valkoinen, äiti musta.

Hovilta ei herunut tukea

Meghan Marklen ja prinssi Harryn haastattelu tuli julki varhain maanantaina Suomen aikaa. Meghan kertoi juontaja Oprah Winfreyn haastattelussa, että ennen pariskunnan esikoisen Archien syntymää eräs nimeämätön kuninkaallisen perheen jäsen oli kysynyt Harrylta, kuinka tumma Archie saattaisi olla ihonväriltään. Winfrey sanoi myöhemmin Harryn täsmentäneen, että kyseinen henkilö ei ole kuningatar tai hänen puolisonsa.

Prinssi Harry puolestaan sanoi haastattelussa, että kukaan hänen sukulaisistaan ei ilmaissut tukeaan Meghanille, kun brittimedian otsikoissa ja artikkeleissa ilmeni siirtomaahenkisiä sävyjä.

– Kukaan perheestäni ei sanonut mitään noina kolmena vuotena. Se sattuu, Harry kertoi BBC:n mukaan.

Kuninkaallisen perheen kannalta erittäin kiusallista on myös, että Meghan ei kertomansa mukaan saanut apua mielenterveysongelmiinsa, vaikka sitä pyysi. Hän myönsi haastattelussa, että hänellä oli ollut jopa itsetuhoisia ajatuksia.

Meghan kertoi Winfreyn haastattelussa myös, että oli koettanut häidensä aikaan vuonna 2018 suojella vanhempiaan, mutta tunsi olonsa petetyksi, kun Thomas-isä teki yhteistyötä lehtien kanssa.