Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Sotilastukikohtaan levinnyt tulipalo sai aikaan räjähdyssarjan Päiväntasaajan Guineassa, liki sata kuoli ja satoja loukkaantui

Ainakin 98 ihmistä sai surmansa ja yi 600 loukkaantui useiden räjähdysten sarjassa Nkoa Ntoman sotilastukikohdassa lähellä Päiväntasaajan Guinean suurinta kaupunkia Bataa, kertoi maan varapresidentti Teodoro Nguema Obiang Mangue maanantaina Twitterissä.

Räjähdyksien syynä oli paikallisten maanviljelijöiden hallitsemattomasta kulotuksesta alkunsa saanut tulipalo, joka levisi tukikohdan alueelle ja sai huolimattomasti varastoidut ammukset räjähtämään.

Räjähdykset olivat niin voimakkaita, että taloja romahti ja syttyi tuleen kaikkialla tukikohdan ympärillä. Maan television välittämissä kuvissa näkyi, miten ihmisiä kaivettiin raunioista.

Presidentti Teodoro Obiang Nguema pyysi kansainvälistä yhteisöä lähettämään nopeasti maahan hätäapua.

Onnettomuus syventää Päiväntasaajan Guinean ahdinkoa entisestään, sillä öljy- ja kaasuvaroillaan elävä maa on jo muutenkin talouskriisissä öljyn hinnan laskun ja koronapandemian vuoksi.