Rauman telakan alueella löytynyt tällä viikolla 84 uutta koronatartuntaa – noin tuhannen työntekijän joukosta tartunta on ollut 353:lla

Kaikkiaan telakkaan liittyviä koronatartuntoja on tähän mennessä ilmennyt 353 noin tuhannen työntekijän joukosta. Juha Sinisalo / LEHTIKUVA

STT

Rauman telakan alueella on tällä viikolla otettu koronanäyte 643 ihmiseltä, joiden joukosta on löytynyt 84 uutta tartuntaa. Näytteet otettiin ihmisiltä, jotka olivat vapautumassa karanteenista, kertoi Rauman kaupunki tiedotteessa perjantaina.

Kaikkiaan telakkaan liittyviä koronatartuntoja on tähän mennessä ilmennyt 353 noin tuhannen työntekijän joukosta.

Viranomaisten mukaan 33 telakan alueen työntekijää on poistunut Suomesta ensimmäisen koronatestin jälkeen, jolloin heidät ohjattiin omaehtoiseen karanteeniin asuinpaikkaansa odottamaan testitulosta. Näiden työntekijöiden tiedot välitetään Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle, joka tekee asiassa kansainvälistä yhteistyötä.

Telakan alueella työskennelleiden koronatestaukset jatkuvat. Kaikki altistuneet ja karanteenissa olleet testataan ennen karanteenin päättymistä.

Maskittomuudesta seuraa kirjallinen varoitus

Rauma Marine Constructionsin (RMC) telakalla oli perjantaina töissä noin 500 ihmistä. Viikonloppuna töitä tehdään pienemmillä henkilömäärillä.

Karanteenin päättymisen jälkeen töihin ovat yhtiön mukaan päässeet vain ne, joiden testitulos on ollut negatiivinen ja joiden kanssa samassa asunnossa asuvilla ei ole todettu uusia tartuntoja.

– Tällä hetkellä pysäytämme jokaisen telakan portille tulijan ja tarkistamme, että hänellä on lupa saapua töihin, sanoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa yhtiön tiedotteessa.

Koko telakka-alueella on voimassa maskipakko, jota valvotaan tehostetusti. Ilman maskia olevalle annetaan kirjallinen varoitus, ja hänet poistetaan alueelta loppupäivän ajaksi.

Ensi viikolla yhtiö alkaa tehdä myös satunnaistestauksia, jotta mahdolliset koronatartunnat havaittaisiin aikaisin. Testiin voi mennä myös oma-aloitteisesti.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty