Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä Suomessa jatkoi kasvuaan vuonna 2020. Asia käy ilmi Ruokaviraston keräämistä tiedoista.
Suomessa vedettiin elintarvikkeita pois markkinoilta viime vuonna 267 kertaa. Määrä on kolmanneksen edellisvuotta suurempi. Takaisinvetojen määrä kasvoi viidettä vuotta peräkkäin.
Vuoden 2020 erityispiirteenä olivat intialaisissa seesaminsiemenissä ja niistä tehdyissä tuotteissa todetut etyleenioksidijäämät. Tämän virheen vuoksi tehtiin 45 takaisinvetoa.
Niin ikään 45 takaisinvetoa aiheuttivat elintarvikkeista löytyneet bakteerit ja muut mikrobiologiset ongelmat. Esimerkiksi salmonellaa löytyi yli kymmenestä elintarvikkeesta, joista useimmat olivat Euroopasta tuotua lihaa.
Elintarvikkeita vedettiin pois markkinoilta myös muun muassa väärien etikettien vuoksi.