Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Kokoomuksen Juhana Vartiainen kertoo tänään, lähteekö ehdolle Helsingin pormestariksi

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen kertoo tänään, aikooko hän pyrkiä puolueensa pormestariehdokkaaksi Helsingissä.

Vartiainen kertoi eilen STT:lle, että pormestarin tehtävä tarkoittaisi suurta henkilökohtaisen elämän muutosta, ja hän halusi punnita asiaa vielä päivän ajan.

Puolueen sisäiseen pormestarikisaan ilmoittautui eilen toimitusjohtaja ja rauhanneuvottelija Juha Christensen. Pitkään Kaakkois-Aasiassa toiminut Christensen oli esimerkiksi vuonna 2005 alkaneiden Acehin rauhanneuvotteluiden valmistelijana ja neuvottelijana yhdessä presidentti Martti Ahtisaaren kanssa.

Helmikuussa kokoomuksen pormestariehdokkaaksi valittu Kirsi Piha ilmoitti viikonloppuna vetäytyvänsä Helsingin kuntavaali- ja pormestariehdokkuudesta. Piha viittasi luopumispäätöksessään puolueen sisäisiin jakolinjoihin.

Verkkouutisten mukaan tuoreeltaan Pihan ilmoituksen jälkeen ehdokkuutta kertoivat harkitsevansa ainakin Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov, apulaispormestari Pia Pakarinen sekä kaupunginvaltuutetut Otto Meri ja Laura Rissanen.

Ehdokkuudesta ovat puolestaan kieltäytyneet ainakin kansanedustaja Wille Rydman sekä puolueen varapuheenjohtaja Elina Lepomäki.

Helsingin kokoomuksen ylimääräinen piirikokous nimeää pormestariehdokkaan ensi maanantaina.