Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Pääkallokelit jatkuvat laajalti – varoitus erittäin huonosta ajosäästä maan etelä- ja keskiosissa

Suomen yli kulkeva lumisadealue ja jäätävä sade aiheuttavat haasteita liikenteelle sekä jalankulkijoille myös tiistaina. Lunta saattaa tupruttaa paikoitellen jopa yli kymmenen senttimetriä.

Ilmatieteen laitos varoittaa erittäin huonosta ajosäästä lähes kaikkialla maan etelä- ja keskiosassa. Erityistä varovaisuutta auton ratissa tulee noudattaa kaikkialla lukuun ottamatta Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pohjois-Karjalan ja Ahvenanmaan maakuntia.

Maan pohjoisosissa ajokeli on huono.

– Kertymät jäävät ehkä hieman vähäisemmiksi siellä, mutta kumminkin tulee ihan reilusti lunta. Pakkaslumi pöllyää, kertoi päivystävä meteorologi Hannu Valta Ilmatieteen laitokselta maanantai-iltana.

Jalankulkusää jatkuu vaarallisen liukkaana Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Lounais-Suomessa, Satakunnassa, Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä.

– Siellä, missä on jäätäviä sateita tullut viikonloppuna, tulee tiistaina taas, Valta sanoo.

Tiistaina lämpötilat vaihtelevat itäisen Suomen noin 20 pakkasasteesta Etelä- ja Lounais-Suomen nollakeliin.

Vakavilta onnettomuuksilta vältytty

Maanantaina liikenteessä tiettävästi vältyttiin isommilta onnettomuuksilta, vaikka tieltä suistumisia ja ulosajoja oli useita.

Tiet ovat kuitenkin edelleen liukkaat viikonlopun jäätävien sateiden jäljiltä.

– Polanteet on ihan teräsjäätä, ja vaikka sinne on kylvetty hiekkaa, se on silti auton pyörien alla kovin liukas, sanoo Marko Kolattu tieliikennekeskuksesta.

Tieliikennekeskus kehottaa myös jalankulkijoita varovaisuuteen, jotta loukkaantumisilta vältyttäisiin jäisillä jalankulkuväylillä.