Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huonosta ajokelistä varoitetaan vielä aamulla maan etelä- ja itäosissa – jalankulkijoilla liukastumisvaara etelässä

Liikennesää jatkuu huonona vielä suuressa osassa maata aamun ajan.

Ilmatieteen laitos on varoittanut huonosta ajokelistä Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Ajokeli on alueella huono lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Lisäksi Fintrafficin Tieliikennekeskus varoittaa huonosta ajokelistä maan etelä- ja keskiosissa. Tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että tiet ovat vielä paikoin erittäin liukkaita. Eteläisessä Suomessa on tullut aamun aikana satunnaisia vesisateita, mutta eilisen kaltaista jäätävää sadetta ei ole enää koettu.

Myös jalankulkusää on aamulla osassa Etelä-Suomea vaarallinen. Liukastumisriski on huomattava Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa.

Sunnuntaina Ilmatieteen laitos varoitti ennakkoon vaarallisesta ajokelistä laajalti koko maahan. Varoitukset on päivitetty varhain tänä aamuna.

Tänään suuressa osassa maata on poutaista, ja aamulla voi sataa lunta vielä osassa maata. Etelässä pakkasasteita on muutamia, idässä ja pohjoisessa enimmillään noin 20.

Suomeen on saapumassa huomenna uusia lumisateita. Ilmatieteen laitos varoittaa, että ajokelistä voi tulla erittäin huono tai huono koko maassa.

Vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin

Sunnuntaina eteläisessä ja osin keskisessä Suomessa tuli jäätävää sadetta, mikä sai maantiet pahimmillaan peilijäähän. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla koettiin illalla noin tunnin aikana yli kymmenen onnettomuuden kolarisuma. Tieliikennekeskuksen mukaan vakavilta onnettomuuksilta vältyttiin kuitenkin koko Suomessa.

Tänä aamuna liikenteessä ei ole ollut tiedettävästi suuremmin onnettomuuksia.

Hiihtolomien alkaminen Etelä-Suomessa näkyi loppuviikosta liikenteessä, Tieliikennekeskuksesta kerrotaan. Perjantai-iltapäivästä iltaan asti liikennemäärissä oli selkeää kasvua verrattuna tavalliseen perjantaihin. Lauantaina liikennettä oli vielä hieman normaalia enemmän.