Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Libyan sisäministeri selvisi murhayrityksestä

Libyan kansainvälisesti tunnustetun hallituksen sisäministeri Fathi Bashagha on selvinnyt murhayrityksestä, kertoo hänen avustajansa. Avustajan mukaan ministerin saattuetta ammuttiin panssaroidusta autosta valtatiellä lähellä pääkaupunki Tripolia. Bashaghan saattueessa olleet poliisit vastasivat tulitukseen.

Kaksi hyökkääjistä otettiin kiinni ja kolmas kuoli myöhemmin sairaalassa. Sisäministeriön virkamiehen mukaan ministeri ei vammautunut hyökkäyksessä, mutta yksi hänen turvamiehistään haavoittui. Ministeriön edustajan mukaan hyökkääjät ampuivat saattuetta konekiväärillä.

Bashagha, 58, on yksi Libyan vaikutusvaltaisimmista ihmisistä. Häntä pidettiin yhtenä ennakkosuosikeista maan väliaikaisen hallituksen johtoon, kun maassa solmittiin YK:n välittämä tulitauko viime lokakuussa. Pääministeriksi valittiin tuolloin kuitenkin Abdul Hamid Dbeibah, 61.

Viime kuukausien aikana Bashagha on pyrkinyt houkuttelemaan itsenäisiä aseryhmiä liittymään maan valtion turvallisuusjoukkoihin, millä hän on saanut lisää vihamiehiä.

Libya on ollut enemmän tai vähemmän sisällissodassa siitä lähtien, kun maan diktaattori Muammar Gaddafi syrjäytettiin ja tapettiin sotilasliitto Naton tuella vuonna 2011. Nykyisen rauhansuunnitelman mukaan maassa on tarkoitus järjestää vaalit vuoden lopussa.