Koko Satakunta on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen, taustalla tartuntarypäs Rauman telakalla

Satakunta siirtyi koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Koko Satakunnan alue on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen, arvioi alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä.

Koronaviruksen ilmaantuvuus Satakunnassa on Satasairaalan tilaston mukaan 94,5 tapausta sataatuhatta asukasta kohden kahdessa viikossa. Ilmaantuvuus on työryhmän mukaan voimakkaassa kasvussa Rauman telakkaan liittyvien tartuntojen vuoksi.

Torstain aikana Raumalla on todettu 59 uutta koronatartuntaa. Niistä valtaosa liittyy telakan tutkimuksiin ja kirjautuu Porin tapauksiksi, sillä näytteet on tutkittu Porin laboratoriossa ja testatut telakan työntekijät eivät ole kirjoilla Suomessa.

Rauma ja Pohjois-Satakunta ovat olleet epidemian leviämisvaiheessa jo aiemmin.

Alueellinen työryhmä suosittelee ammattikorkeakoulujen opetuksen siirtämistä kokonaan etäopetukseen koko Satakunnassa. Toisen asteen opetuksessa ryhmä suosittelee harkitsemaan kuntakohtaisesti etäopetukseen siirtymistä.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto ilmoittaa valmistelevansa uutta määräystä Satakunnan kokoontumisrajoitusten kiristämiseksi. Uusi määräys tehdään perjantaina, ja alueen kokoontumisrajoitus kiristyy lauantaista alkaen enintään kymmeneen henkilöön, aluehallintovirasto kertoo tiedotteessaan.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty