Ravintoloiden aukioloaikojen lisäkiristyksistä odotetaan linjauksia maanantaihin mennessä

Sosiaali- ja terveysministeriössä on viime viikot valmisteltu lisäkiristyksiä sen varalta, että tautitilanne pahenee. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

Sanna Nikula / STT

Ravintoloiden aukioloaikoihin ja asiakasmääriin valmistelluista lisäkiristyksistä odotetaan STT:n tietojen mukaan linjauksia ensi viikon alkuun mennessä. Yksityiskohtia puntaroidaan ja poliittista sopua haetaan nyt ministerien erityisavustajien voimin. Soteministerit keskustelivat asiasta keskiviikkona kokouksessaan.

Sosiaali- ja terveysministeriössä on viime viikot valmisteltu lisäkiristyksiä sen varalta, että tautitilanne pahenee. Kireämmät ravintolarajoitukset tulisivat voimaan siinä vaiheessa, kun koronastrategiassa siirrytään tasolle 2, jolloin koko maassa otettaisiin voimakkaat leviämisvaiheen rajoitukset yhteisesti käyttöön nykyisten alueellisten sijaan.

Tartuntatautilain jatko nykyisin ravintolarajoituksin on jo eduskunnassa, ja se olisi voimassa kesäkuun loppuun. Nyt neuvotellaan siihen päälle tulevista lisätoimista, joista tarvitaan kokonaan uusi lakiesitys. Se on määrä saada mahdollisimman nopeasti lähiviikkoina eduskunnalle.

Ruokaravintoloille kaavaillaan lievempiä rajoituksia

Tällä hetkellä ravintoloiden aukioloa rajoitetaan kireimmillään eli leviämisvaiheen alueilla niin, että ravintoloissa anniskelu on sallittua kello 7–22. Ravintolat saavat olla auki kello 23:een ja avata uudelleen kello 5.

Alkoholijuomia tarjoavissa ravintoloissa, kuten pubeissa, baareissa ja yökerhoissa, käytössä on puolet asiakaspaikoista. Ruokaravintoloissa paikkojen määrä on rajattu kolmeen neljäsosaan normaalista.

Tasolla 2 nämä rajoitukset tulisivat siis tällä hetkellä käyttöön koko maassa. Vielä tiukempia anniskelu- ja aukioloaikoja sekä asiakasmääriä on suunnitteilla siksi, että sillä voitaisiin ehkä välttää ravintoloiden sulkeminen kokonaan kuten keväällä poikkeusolojen aikaan.

Myös lisäkiristyksissä lähdetään STT:n tietojen mukaan siitä, että ruokaravintoloiden rajoitukset olisivat lievempiä kuin alkoholin anniskeluun keskittyvillä ravintoloilla.

Julkisuudessa on kerrottu, että yhtenä vaihtoehtona olisi pohdittu valomerkin aikaistamista kello 19:ään. STT:lle ei kellonaikoja keskiviikkona vahvistettu, koska poliittista sopua yksityiskohdista haetaan vielä.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty