Uusia koronatartuntoja tänään 312 – koronarokotteen saanut yli 80-vuotiaista noin neljännes

Kahden viikon koronatartuntojen määrä on pysynyt suunnilleen samana kuin niitä edeltävinä kahtena viikkona. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

Maiju Ylipiessa / STT

Koronarokotteita on Suomessa annettu noin 209 500 ihmiselle, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Heistä vajaat 67 000 on saanut myös toisen rokoteannoksen.

Annettujen rokoteannosten luku on kasvanut eilisestä noin kolmellatuhannella, josta lähes kaikki on käytetty ensiannoksiin.

Eniten rokotettuja on yli 80-vuotiaiden joukossa. Koko ikäluokasta on rokotettu noin neljännes.

Määrällisesti eniten rokoteannoksia on annettu Helsingin ja Uudenmaan, Pirkanmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla.

Kahdessa viikossa noin 5 000 tartuntaa

Uusia koronavirustartuntoja raportoitiin tänään 312. Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 5 081, mikä on 180 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tartuntoja on todettu viimeisen viikon aikana enemmän kuin edellisellä viikolla.

Asukaslukuun nähden koronaviruksen ilmaantuvuus Suomessa on nyt noin 90 tapausta 100 000 asukasta kohden kahden viikon aikana.

Eniten koronavirusta ilmenee nyt asukaslukuun nähden Helsingin ja Uudenmaan (Hus), Itä-Savon sekä Vaasan sairaanhoitopiireissä. Rauhallisin tautitilanne on Ahvenanmaalla, Pohjois-Karjalassa ja Keski-Pohjanmaalla.

Eniten koronatestejä asukaslukuun suhteutettuna on tehty Hus-alueella, Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Suomessa on todettu tähän mennessä kaikkiaan 50 319 koronatartuntaa.

Viruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia on perjantain tietojen mukaan 710. Luku päivitetään seuraavan kerran huomenna.

Kommentoi