Koronavirustartuntojen kokonaismäärä ylitti Suomessa 50 000:n rajapyykin, tänäänkin raportoitiin yli 400 tartuntaa

Suomessa raportoitiin lauantaina 435 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Pandemian alusta alkaen todettujen virustartuntojen määrä kasvoi 50 007:ään.

Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu yli 360 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Muuntuneen koronaviruksen aiheuttamia tapauksia on noin 250, joista valtaosa on viruksen Britanniassa havaittua muunnostyyppiä.

Korkeinta ilmaantuvuus on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sekä Itä-Savon sairaanhoitopiireissä, matalinta taas Pohjois-Karjalassa ja Ahvenanmaalla. Valtakunnallinen ilmaantuvuuden keskiarvo on nyt hieman yli 90 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon aikana.

Viruksen aiheuttamaan tautiin liittyviä kuolemia on perjantain tietojen mukaan 710. Koronavirustestejä Suomessa on tehty yli kolme miljoonaa.

Rokotteen saanut yli 200 000 ihmistä

Koronarokotteita on Suomessa annettu noin 206 000 ihmiselle, kertoo THL. Heistä vajaat 67 000 on saanut myös toisen rokoteannoksen.

Annettujen rokoteannosten luku on kasvanut perjantaista noin 12 000:lla, joista noin kolme neljäsosaa on mennyt ensiannoksiin.

Eniten rokotettuja on yli 80-vuotiaiden joukossa. Tässä ikäryhmässä rokotteen saaneita on noin 76 000 eli vajaa neljännes koko ikäluokasta.

Määrällisesti eniten rokoteannoksia on annettu Helsingin ja Uudenmaan, Pirkanmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueilla.

Akkutehtaan virusmuunnostartuntoja Suomessa jo 15

Pohjois-Ruotsin Skellefteåssa sijaitsevaan akkutehtaaseen kytkeytyviä koronaviruksen brittimuunnostartuntoja on todettu Suomessa nyt yhteensä 15, Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri kertoi lauantaina. Aiempaa tarttuvampia muunnostartuntoja on todettu Suomen puolella Lapin, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiireissä.

Yhteensä Northvoltin akkutehtaaseen kytkeytyviä tartuntoja tai jatkotartuntoja on todettu tähän mennessä yli 40. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin mukaan jatkotartunnoista saadut tiedot ovat puutteellisia muun muassa eteläisessä Suomessa todettujen tartuntojen osalta.

Northvoltin tartuntaryppäässä on todettu lukuisia brittimuunnostapauksia myös Ruotsin puolella. Tehtaalla työskentelee noin 200–300 suomalaista työntekijää. Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri kertoo ohjeistaneensa Northvoltissa toimivia suomalaisyrityksiä ja heidän työntekijöitään jatkotestauksen osalta, jotta virusmuunnosten saapumista ja leviämistä Suomessa voidaan estää ja hidastaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut