Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihreiden europarlamentaarikko Alviina Alametsä kertoo Iltalehdelle kohdanneensa syrjintää ja häirintää parlamentissa

Europarlamentaarikko Alviina Alametsä sanoo Iltalehden haastattelussa, että seksuaalinen häirintä on Euroopan parlamentin vaiettu ongelma. Alametsä, 28, on ollut nyt vuoden vihreiden meppinä.

Alametsä kertoo kohdanneensa työssään epäasiallista kohtelua ja syrjintää sukupuolensa sekä ikänsä vuoksi. Hän sanoo saaneensa seksuaalisia ehdotuksia puhelimitse, jopa meppikollegalta kesken palaverin.

Alametsä toteaa haluavansa vaikuttaa sen puolesta, että häirintään puututtaisiin nykyistä paremmin.

Alametsä on ollut valtaosan meppiajastaan etätöissä Suomessa koronan takia. Tämä ei kuitenkaan ole estänyt häirintää.

Seksuaalisesta häirinnästä ja epäasiallisesta käyttäytymisestä Euroopan parlamentissa nousi kohu muutama vuosi sitten me too -liikkeen myötä. Parlamentti joutui häirintäkohun keskelle sen jälkeen, kun Politico-lehti kertoi vuonna 2017 saaneensa lukuisia kertomuksia seksuaalisesta häirinnästä tai jopa raiskauksista.

Tuolloin mepit vaativat, että parlamentti järjestäisi pakollisia koulutuksia europarlamentaarikoille ja henkilökunnalle kunnioituksen ja arvostuksen merkityksestä työpaikalla. Mepit vaativat myös, että perustettaisiin riippumattomista asiantuntijoista koostuva työryhmä tutkimaan seksuaalista häirintää ja hyväksikäyttöä Euroopan parlamentissa.