THL: Suomessa on raportoitu 265 uutta koronavirustartuntaa

Tampereen yliopistollisen sairaalan osastojen koronaketjussa on todettu viisi uutta tartuntaa, kertoi Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. -Koivisto Antti Aimo-Koivisto / LEHTIKUVA

Saara-Miira Kokkonen / STT

Suomessa on raportoitu 265 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 4 883 uutta tartuntaa, mikä on 1 266 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Tartuntojen kahden viikon ilmaantuvuusluku on noussut koko maassa noin 89 koronatartuntaan sataatuhatta asukasta kohden.

Suurin ilmaantuvuusluku on yhä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) lähes 153 tartuntaa ja pienin Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirin lähes 19 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Yhteensä Suomessa on todettu epidemian alusta asti 46 049 koronavirustartuntaa.

THL kertoo myöhemmin päivällä koronaviruksen vuoksi sairaalassa olevien potilaiden määrän sekä mahdollisista uusista koronavirukseen liittyvistä kuolemantapauksista. Lisäksi THL päivittää koronarokotteen saaneiden ihmisten lukumäärän.

Taysin tartuntaketjussa viisi uutta koronatartuntaa

Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) osastojen koronaketjussa on todettu viisi uutta tartuntaa, kertoo Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Tartunnat havaittiin Taysin kahdella osastolla aiemmin ilmenneiden tartuntojen takia tehdyissä jatkoseulonnoissa.

Uudet tartunnat todettiin Hatanpään neurologisen kuntoutusosaston viidellä työntekijällä. Työntekijät ovat olleet karanteenissa. Tays Keskussairaalan syöpäosastolla ei todettu uusia tartuntoja.

Tartuntoja on todettu osastoilla nyt yhteensä 29. Henkilökunnan tartuntoja on yhteensä 19 ja potilaiden tartuntoja kymmenen.

Henkilökunnan tartunnoista 11 on todettu kuntoutusosastolla ja kahdeksan syöpäosastolla.

Neurologisen kuntoutusosaston kaikki potilaat on kotiutettu tai siirretty jatkohoitoon muihin yksiköihin, sairaanhoitopiiri kertoo. Tartunnan saaneet potilaat ovat hoidossa koronapotilaiden erillisillä osastoilla tai voinnin salliessa kotona. Kuntoutusosasto avataan uudelleen, kun henkilökunnan karanteenit päättyvät.

Syöpäosastolla ei ole tällä hetkellä toimintaa, ja syöpäpotilaiden hoito on keskitetty muille osastoille.

Oulun lukiot palaavat lähiopetukseen ensi viikolla

Oulun kaupungin lukiot palaavat lähiopetukseen viikon päästä keskiviikkona. Edellytyksenä lähiopetukseen palaamiselle on, ettei epidemiatilanne huonone.

Oulu on edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, mutta tartuntojen ilmaantuvuusluvut laskevat nyt selvästi.

Oulussa on tällä viikolla tiistai-iltapäivään mennessä todettu 11 uutta tartuntaa, mikä on yli puolet vähemmän kuin viime viikolla samaan aikaan, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Muut suositukset ja rajoitukset ovat voimassa 23. helmikuuta asti. Kaupungin hyvinvointilautakunta päättää huomenna kaupungin tilojen sulun jatkamisesta.

VRN ja THL: Useat ravintoaineet ovat tärkeitä koronataudin ehkäisyssä, ei pelkkä D-vitamiini

Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio on koronataudin ehkäisyssä oleellisempaa kuin yksittäiset ravintolisät, linjaavat valtion ravitsemusneuvottelukunta (VRN) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) yhteisessä kannanotossaan.

D-vitamiinin merkityksestä covid-19-taudin ehkäisyssä ja hoidossa on keskusteltu paljon kuluneen vuoden aikana. VRN ja THL korostavat, että useat ravintoaineet ovat tärkeitä elimistön puolustusjärjestelmän toiminnalle, ei pelkkä D-vitamiini.

Suositusta suurempien D-vitamiinilisien hyödyistä ei ole luotettavaa tutkimusnäyttöä, kertoo THL:n tutkimusprofessori Suvi Virtanen.

Helsinki-Vantaalla todetaan päivittäin noin 10 koronatartuntaa

Helsinki-Vantaan lentoasemalla tehdään päivittäin 200–500 koronatestiä, joista positiivisia on ollut keskimäärin noin kymmenen, kertoo Vantaan kaupunki.

Todistuksen negatiivisesta testituloksesta on esittänyt kahden viime viikon aikana noin 5 400 matkustajaa ja maahantulotestiin on hakeutunut 2 500. Noin 190 on kieltäytynyt testistä.

Kaikki matkustajat ohjataan hakeutumaan toiseen testiin aikaisintaan 72 tuntia maahan saapumisen jälkeen.

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoi tuoreista luvuista keskiviikkona.

Turun satamasta löytynyt 14 tartuntaa

Turun satamassa puolestaan kaikki Ruotsista tulevat matkustajat ohjataan terminaaleista ja autokaistoilta koronatesteihin. Paikallinen koronantorjuntabussi on ollut vastassa aamulaivoja tammikuun puolestavälistä lähtien ja iltalaivoja tammikuun lopusta lähtien, Turun kaupunki kertoo.

Turkuun saapuu kahdella aamulaivalla Ruotsista tällä hetkellä noin 120 matkustajaa päivässä, kaupunki kertoo. Lisäksi kahdella iltalaivalla matkustaa noin 40 henkilöä päivässä.

16. tammikuuta lähtien Ruotsista on saapunut yhteensä 2 540 matkustajaa, joista on testattu reilu viidennes eli 585 ihmistä. Testeistä on löytynyt keskiviikkoon mennessä 14 tartuntaa.

Turun lentokentälle saapuu tällä hetkellä ulkomailta ainoastaan Gdanskin kone kerran viikossa. Kaikki saapuvat matkustajat ohjataan kentällä koronatestiin. Testeihin on osallistunut valtaosa matkustajista, tammikuun alusta alkaen vajaa 600 matkustajaa.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty