Suomessa todettu 469 uutta koronatartuntaa, Jyväskylässä uusia tartuntoja tänäänkin paljon

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 1 273 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

Minna Pulli, Henrietta Nyberg / STT

Suomessa on varmistunut 469 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 1 273 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Jyväskylässä on tänään raportoitu 53 uutta koronavirustartuntaa, kertoo kaupunki tiedotteessa. Uusia tartuntoja on todettu erityisesti kouluissa ja nuorten harrastustoiminnassa.

Koronatartuntojen määrä Jyväskylässä on ollut huolestuttavassa kasvussa. Kaupungissa on todettu tällä viikolla jo yhteensä 208 tartuntaa. Karanteenissa on yli tuhat ihmistä, kertoi kaupunki aiemmin.

Tänään Jyväskylän alueella on tehty yhteensä 445 koronatestiä. Eilen kaupunki tiedotti, että tieto mahdollisista koronaviruksen muunnostartunnoista saadaan ensi viikon alussa.

Itä-Savossa vähiten tartuntoja

Ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden viimeisen kahden viikon ajalta on koko maassa nyt 81,9.

Suurin ilmaantuvuusluku on edelleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, 136,7. Pienin ilmaantuvuus on Itä-Savon sairaanhoitopiirin 15 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden.

Koko epidemian aikana Suomessa on todettu 44 871 tartuntaa.

Koronavirusrokotteen Suomessa on saanut nyt 144 520 ihmistä, THL kertoo. Luku on kasvanut eilisestä 6 969:llä.

Toisen rokoteannoksen on saanut nyt 17 757 ihmistä, kun vielä eilen luku oli 14 239. Kaikkiaan annoksia on nyt annettu 162 277 kappaletta.

Eilen THL kertoi, että Suomessa on raportoitu seitsemän uutta koronaan liittyvää kuolemaa, minkä myötä virukseen liittyviä kuolemia on raportoitu epidemian aikana yhteensä 671. Sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi oli 126 ihmistä, joista tehohoidossa oli 20.

Rokotuksista tehty 184 haittailmoitusta

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimealle on tähän mennessä tullut eilisten tietojen mukaan yhteensä 184 haittailmoitusta koronavirusrokotteen vaikutuksista. Näistä vakavia oli 54 ja ei-vakavia 130 kappaletta.

Haittavaikutus arvioidaan vakavaksi, jos se on johtanut kuolemaan, hengenvaaraan, sairaalahoitoon tai sen pidentymiseen, aiheuttanut pysyvän vamman tai alentanut toimintakykyä tai on synnynnäinen epämuodostuma. Arvio perustuu ilmoittajan arvioon tai Fimean arvioon, jos ilmoittaja ei ole asiaa arvioinut.

Tiistaihin mennessä Fimeassa oli käsitelty kolme haittavaikutusilmoitusta, joissa potilas oli menehtynyt. Näissä kolmessa ilmoituksessa potilaan epäillään menehtyneen sairauteen, joka hänellä on ollut jo ennen rokotteen saamista.

Tämänhetkisen tiedon mukaisesti rokotteen ei epäillä aiheuttaneen menehtymisiä, eikä suosituksia rokottamisen suhteen olla muuttamassa, Fimean verkkosivuilla sanotaan.

Kommentoi