Kolmaskin junaraide saatiin viimein käyttöön, neljännen korjaustyöt jatkuvat – eilinen sähköratavaurio Helsingissä on haitannut junaliikennettä

Pääradan sähköratavaurion jäljiltä on nyt saatu käyttöön kolme raidetta, kertoo Fintrafficin rataliikennekeskus. Kolmas raide saatiin avattua liikenteelle illalla kuuden aikoihin.

Viimeisen eli neljännen raiteen korjaustyöt jatkuvat edelleen. Rataliikennekeskus arvioi illalla ennen puolta seitsemää lähettämässään tiedotteessa, että työt valmistuvat sunnuntaina illalla.

Sähköratavaurio ilmeni perjantaiaamuna Helsingin Malmilla, ja tuolloin Helsingin Oulunkylän ja Vantaan Tikkurilan välisessä junaliikenteessä oli käytössä vain yksi ajokuntoinen raide. Toinen raide saatiin käyttöön myöhemmin perjantaina.

Vaurio on haitannut merkittävästi sekä lähi- että kaukojunaliikennettä perjantain ja lauantain aikana. Nyt P-, I- ja K-junat kulkevat taas normaalein vuorovälein ja pysähdyksin.

VR arvioi aiemmin lauantaina, että kaukojunaliikenteen viivästykset olisivat lauantaina olleet 5–15 minuutin luokkaa. Pitkin iltapäivää ja alkuiltaa VR:n tiedotteissa kerrottiin useista pitkistä viivästyksistä. Monien niistä syyksi kerrottiin junan tekninen vika tai lähtövalmisteluiden viivästyminen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut