Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Tyttö putosi vesikaivoon koulun pihalla Nurmijärvellä – opettajat pelastivat tikkaiden avulla

Alakouluikäinen tyttö putosi vanhaan rengaskaivoon maanantaina koulun pihalla Nurmijärvellä Uudellamaalla. Kaivossa oli onnettomuushetkellä useampi metri vettä, mutta koulun henkilökunta sai lapsen pelastettua narun ja tikkaiden avulla.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Nukarin koululle ennen puoli yhdeksää aamulla. Pelastuslaitoksen mukaan koulun pihalla oli aiemmin aurattu lunta, jolloin rengaskaivon betonikansi oli lähtenyt irti ja siirtynyt kokonaan pois paikoiltaan. Kaivon päälle oli kuitenkin tamppaantunut lunta, joka muodosti lumikannen. Kun lapset olivat menneet leikkimään lumeen, oli lumikansi pettänyt, jolloin yksi lapsista putosi kaivoon.

– Välituntivalvoja eli opettaja huomasi sen ja lähti heti auttamaan. Ja totta kai hän hälytti lisäapua ja lisää opettajia siihen, kertoo palomies Ilpo Laurila Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

– He olivat ottaneet ensin narun, ja sitten toinen opettaja muisti, että heillä on myös tikkaat.

Opettajat olivat saaneet tytön ylös kaivosta ennen pelastuslaitoksen saapumista kohteeseen. Tytön ei tiedetä saaneen vakavia vammoja.

Kaivon halkaisija on pelastuslaitoksen mukaan yli metrin ja sen syvyys oli arviolta neljä, viisi metriä. Pelastuslaitos etsi kaivon kannen ja nosti sen kaivon päälle, ja lisäksi paikka eristettiin.

Tapauksesta kertoi aiemmin MTV.