Korjattu: Trump jättää Valkoisen talon hyvissä ajoin ennen Bidenin virkaanastujaisia

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump lähtee Valkoisesta talosta keskiviikkona aamulla, tunteja ennen seuraajansa Joe Bidenin virkaanastujaisia. Trump lentää omistamalleen Mar-a-Lago-klubille Floridaan, minne hän aikoo jäädä, kertoi nimettömänä pysytellyt viranomaislähde perjantaina.

Trump kertoi jo aikaisemmin, että hän ei aio osallistua virkaanastujaisiin. Hän on ensimmäinen presidentti yli 150 vuoteen, joka jättää seuraajansa virkaanastujaiset väliin poliittisista syistä.

Trump kieltäytyi aivan viime aikoihin saakka hyväksymästä tappiotaan vaaleissa. Hän ei ole vieläkään onnitellut Bidenia vaalivoitoista.

Loppiaisena kongressiin hyökänneiden mellakoitsijoiden ja koronaviruspandemian vuoksi viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä seuraamaan virkaanastujaisia verkosta ja televisiosta.

---

Juttua on oikaistu 21. tammikuuta klo 11.48: Trump oli ensimmäinen väistyvä presidentti yli150 vuoteen, joka jätti seuraajansa virkaanastujaiset väliin poliittisista syistä. Muista syistä tilaisuuden on jättänyt väliin muutama muu.

Alkujaan juttu on julkaistu perjantaina 15. tammikuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut